Tamperelaiset kuudesluokkalaiset saavat vahvuusstipendin ja lahjakortin

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja perusopetus jakavat edellisten vuosien tapaan tamperelaisille kuudesluokkalaisille vahvuusstipendin. Stipendi muistuttaa siitä, että jokainen lapsi on ainutlaatuinen.

Stipendi jaetaan yli 2000 oppilaalle Tampereen kaupungin koulujen sekä Tampereen Yliopiston Normaalikoulun, Svenska Samskolanin ja Rudolf Steiner -koulun päättäjäisissä todistuksen mukana. Luokanopettaja kokoaa stipendiin kunkin oppilaan yksilöllisiä vahvuuksia tai hyviä ominaisuuksia. Stipendillä vahvistetaan lapsen minäkuvaa ja käsitystä omista vahvuuksista.

– Koska nuorena tuntee usein epävarmuutta ja epäilystä omaan osaamiseensa, on vahvuusstipendi hyvä muistutus siitä, että jokainen oppilas on hyvä ja arvokas omana itsenään. Meissä kaikissa piilee supervoimaa, jonka avulla uusista tilanteista selviää, sanoo perusopetuksen johtaja Kristiina Järvelä.

– Olemme iloisia siitä, että vahvuusstipendistä on tullut jokakeväinen perinne. Nuorisopalveluille on tärkeää edistää toimintaa, jolla voimme muistuttaa nuoria siitä, että he ovat täydellisiä juuri sellaisenaan, kertoo nuorisopalvelujohtajan viransijainen Tiina-Liisa Vehkalahti.

Pirkanmaan Osuuskauppa mahdollistaa sen, että stipendin mukana kuudesluokkalaiset saavat myös lahjakortin.

– On mukavaa tehdä tänäkin vuonna yhteistyötä merkityksellisen asian tiimoilta. Minusta on tärkeää, että nuoret oppivat tunnistamaan omia vahvuuksiaan, mutta sen lisäksi on hyvä uskaltaa myös puhua omista vahvuuksistaan. Niiden tuntemisesta ja sanoittamisesta on hyötyä myöhemmin työelämässäkin, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan ihmisten ja kulttuurin johtaja Sari Pelli.

Lisätietoja

Tiina-Liisa Vehkalahti
Puhelin:
040 806 3239

vs. nuorisopalvelujohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa