Vielä ehtii kertomaan ideansa pyöräilyn ja kävelyn pienistä parannuksista 

Tampereen kaupunki kerää asukkailta ideoita pyöräilyn ja kävelyn pieniksi parannuskohteiksi. Kartalle voi merkitä 28.5. asti esimerkiksi liian korkeita reunakiviä tai puuttuvia liikennemerkkejä, penkkejä ja pyörätelineitä.  

Parannuskohteita kerätään kyselyllä 

Pieniä kehittämiskohteita ja korjaustarpeita kerätään kyselyllä, jossa kartalle voi merkitä yhden tai useamman parannuskohteen. Kysely on avoinna sunnuntaihin 28.5. asti, joten vastaamaan ehtii vielä tämän viikon ajan.  

Parannuskohteiden tulee liittyä pyöräilyyn tai kävelyyn sekä sijoittua yksittäiseen paikkaan kaupungin kaduilla, puistoissa, toreilla tai aukioilla. Esitetty idea voisi olla esimerkiksi tietyn reunakiven madallus, puuttuvan pyörätelineen lisääminen, tiemerkintä tai liikennemerkki. Kunnossapitoasiat kuten talvihoito sekä isot kehittämishankkeet, kuten uuden pyörätien rakentaminen rajautuvat ulkopuolelle. 

Ideat etenevät äänestykseen 

Pyöräilyn ja kävelyn pienten parannusten toteuttamiseen on varattu 40 000 euroa. Kesän aikana kaupungin liikennesuunnittelun asiantuntijat käyvät läpi kaikki kartalle merkityt parannusehdotukset.   Osallistuvan budjetoinnin periaatteiden mukaisesti asukkaat pääsevät parannusten ideoinnin lisäksi myös äänestämään ideoista elokuussa. Voittaneet ideat toteutetaan vuosien 2023 ja 2024 aikana. 

Pienten parannusten myötä pyöräilystä ja kävelystä halutaan tehdä entistä sujuvampaa Tampereella.  
 

Lisätietoja

Laura Lettenmeier
Vuorovaikutussuunnittelija
Puhelin:
040 648 7686
Teksti: Laura Lettenmeier
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa