Kannen alueen kehittäminen etenee – asemakeskuksen ja pohjoiskannen alueelle uusi suunnitelma

Tampereen keskustassa sijaitsevan Kannen alueen kehittäminen jatkuu Nokia Arenalta rautatieaseman suuntaan. Kansi ja areena -hankkeen toisen vaiheen, pohjoiskannen, sekä asemakeskuksen alueelle laaditaan uusi suunnitelma.
Kannen alueen kehittäminen jatkuu areenalta kohti rautatieasemaa.

Muutoksella tavoitellaan kokonaisuuden kannalta parhaimman idean löytämistä ja yhtenäistä lopputulosta; Kannen alueen kaupunginosaa, joka vastaa osaltaan Tampereen kaupunkikeskustan kasvuun. Alueen kehittämisen edetessä on tullut esiin, etteivät nykyiset suunnitelmat huomioi toisiaan parhaalla tavalla. 

- Pohjoiskannen suunnitelma on valmistunut samanaikaisesti eteläkannen kanssa vuonna 2011, ennen asemakeskuksen kehittämistä. Nyt varmistetaan, että käsissämme tulee olemaan ajantasainen ja paras ratkaisu, joka hioo alueet saumattomaksi kokonaisuudeksi, sanoo hankejohtaja Tero Tenhunen.

Suunnittelualueen laajentaminen avaa myös mahdollisuuden uusien ratkaisuehdotusten tutkimiseen, kuten Kannen alueen merkittävimmän vehreän julkisen kaupunkitilan ja kulkureittien kehittämiseen. 

- Lähdemme tavoittelemaan viihtyisää kaupunkiympäristöä, joka tuo alueen asukkaille ja yrityksille lisäarvoa sekä muodostaa suoran kulkuyhteyden rautatieasemalta areenalle. Samalla huomioimme markkinatilanteen muutokset, esimerkiksi korkeatasoiselle toimitilarakentamiselle on keskustassa kova kysyntä, kuvailee hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen.

Kansi ja areena -hankkeen ensimmäisestä vaiheesta, vuonna 2022 valmistuneesta eteläkannesta, saatu kokemus hyödynnetään uuden suunnitelman laatimisessa. 

- Nyt pääsemme ottamaan saadut opit käyttöön. Uusi suunnitelma tehdään yhdessä alueen kehittäjien ja kiinteistönomistajien kanssa ja se palvelee kaikkien yhteistä päämäärää; laadukasta, eheää ja toteutuskelpoista kokonaisuutta, kertoo Tenhunen. 

Asemakeskuksen hankealueen asemakaavatyötä jatketaan ja sen yhteydessä tutkitaan uusi kaavaluonnosvaihtoehto sekä laajempaa kehittämisaluetta koskeva suunnitelma. Myös pohjoiskannen voimassa olevaa asemakaavaa päivitetään. Kaavojen valmisteluaineisto kuulutetaan nähtäville vuoden 2024 aikana. Kannen aluetta kehittävät Tampereen kaupunki, Finnpark ja YIT sekä SRV. Kiinteistönomistajien ja kehittäjien hankealueet pysyvät ennallaan.

Kannen alue muuttaa asemanseudun monipuoliseksi ihmisten ja elämän alueeksi. Tavoitteena on tuhansia uusia asukkaita ja työpaikkoja, liike- ja toimitiloja, palveluita sekä viihtyisää kaupunkiympäristöä. Kokonaisuuteen kuuluu myös rautatieaseman ympäristön saavutettavuuden parantaminen kaikilla kulkumuodoilla ja sujuvien matkaketjujen varmistaminen. Tampereen asemanseudun kehittäminen on sovitettu yhteen Väyläviraston henkilöratapihahankkeen kanssa.

Lisätietoja

Tero Tenhunen
Hankejohtaja
Puhelin:
050 540 2860
Mikko Siitonen
Hankekehityspäällikkö
Puhelin:
041 730 3249
Kuvat: Skyfox / Marko Kallio
Jaa sosiaalisessa mediassa