Kansainvälisen tasa-arvopalkinnon 2023 haku on auki

Suomi jakaa kansainvälisen tasa-arvopalkinnon (International Gender Equality Prize) neljännen kerran. Pyydämme nyt ehdotuksia vuoden 2023 palkinnon saajaksi. Ehdotuksen voi jättää kuka tahansa.

Palkinnon saajaksi haetaan henkilöä tai toimijaa, joka on edistänyt sukupuolten tasa-arvoa kansainvälisesti merkittävällä tavalla. Palkintoon kuuluva 300 000 euron palkintosumma jaetaan henkilölle, joka lahjoittaa palkintosumman tasa-arvoa merkittävästi edistäneelle taholle. Palkinto voidaan myöntää myös samat kriteerit täyttävälle organisaatiolle. Palkinnon saajan nimeää kansainvälinen palkintolautakunta. 
 
Kansainvälinen tasa-arvopalkinto jaetaan joka toinen vuosi. Kansainvälinen tasa-arvopalkinto on Valtioneuvoston vuonna 2017 perustama palkinto, joka on yksi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden teoista. Tampereen kaupunki toimii palkintokonseptia hallinnoivan Sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyökumppanina ja vastaa kokonaisuuden toteutuksesta. Tampereella on ollut keskeinen rooli palkintoon liittyvässä suunnittelussa ja toteutuksessa. Edellisvuosien tapaan Tampere toimii myös tänä vuonna tapahtuman kotikaupunkina.

Vuonna 2021 palkinnon sai We Will Stop Femicide Platform -organisaatio, joka tekee uraauurtavaa työtä naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi Turkissa ja jonka työllä on merkitystä globaalisti. Pääministeri Sanna Marin jakoi palkinnon 22.11.2021 Tampereella. 

Ehdota palkinnon saajaa lomakkeella 12.6.2023 mennessä palkinnon verkkosivulla. Lomake on englanniksi ja ehdotukset jätetään englannin kielellä. 

Lisätietoja

Jessica Stortz
Koordinaattori
Puhelin:
040 628 0275
Anttoni Saarinen
Sosiaali- ja terveysministeriö Asiantuntija
Puhelin:
0295 163 553
Kuvat: Elina Manninen
Jaa sosiaalisessa mediassa