Virastotalon rakennustöistä liikennejärjestelyjä erityisesti pyöräilijöille ja jalankulkijoille

Tampereen ydinkeskustassa alkaneet kaupungin virastotalon rakennus- ja kunnostustyöt vaikuttavat rakennuksen läheisiin kulkureitteihin. Aleksis Kiven kadun jalkakäytävä ja pyörätie on suljettu virastotalon kohdalta. Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan käyttämään kadun vastakkaisen puolen kävely- ja pyörätietä.

Kaksisuuntainen pyöräily sallittu Puutarhakadulla työmaan kohdalla

Puutarhakadun kävely- ja pyörätiekin virastotalon kohdalla jää työmaan puolelle, ja pyöräilijät käyttävät tässä kohdalla Puutarhakadun ajorataa.  Pyöräily on sallittu Puutarhakadulla molempiin suuntiin työmaan kohdalla: pyöräilijät kulkevat eri puolilla katua työmaan kohdalla. Kadun eteläreunaan on osoitettu teippimerkinnällä vastakkaiseen eli Keskustorin suuntaan kulkeville pyöräilijöille osoitettu väylä.  Länteen eli Kuninkaankadun suuntaan pyöräilevät käyttävät kadun pohjoisreunaa muun ajoneuvoliikenteen mukana. Puutarhakatua kulkeva pyöräreitti on vilkas, seudullinen pyöräilyn pääreitti.

Puutarhakadulla työmaan kohdalla jalankulkijoille on käytössä kadun vastakkaisen puolen jalkakäytävä. Puutarhakadun pääsee ylittämään väliaikaista suojatietä Puutarhakatu 8:n  eli Asuntotorin kohdalta.

Virastotalosta puretaan Puutarhakadun puoleinen matala osa, ja sen tilalle rakennetaan viisikerroksinen uudisrakennus. Aleksis Kiven kadun puolella sijaitseva rakennus perusparannetaan. Purkutyöt ovat käynnissä matalassa ja korkeassa osassa yhtä aikaa. Matala osa puretaan maan tasoon kesäkuun aikana, ja Aleksis Kiven puoleisen korkean osan julkisivun purkutyö jatkuu syksyyn. Työt valmistuvat kesällä 2026.
 

Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa