Liikennepuiston uudistus etenee suunnitellusti

Liikennepuiston kunnostustyöt etenevät vauhdilla ja puisto on käyttövalmis toukokuun puolessavälissä.

Kesällä 2022 alkanut liikennepuiston uudistaminen on edennyt tasaista vauhtia. Tällä hetkellä puistossa viimeistellään varastorakennusta, ja seuraavia työvaiheita ovat maapinnan viimeistelytyöt sekä istutusten viimeistely. Fyysisen uudistuksen lisäksi myös puiston toimintamalli uudistuu.

– Uudistetun puiston toimintaperiaatteena on kestävän liikkumisen kehittäminen ja opettaminen. Pyrimme kehittämään puiston toimintaa niin, että siirtyisimme hiljalleen autokeskeisestä liikkumisesta monimuotoisen liikkumisen suuntaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa puistossa liikutaan myös esimerkiksi polkupyörillä ja potkulaudoilla. Puistossa on myös pyritty mallintamaan Tampereen kaupunkiliikkumista entistä paremmin muun muassa huomioimalla raitiotien vaikutuksia kaupunkiliikkumiseen, kertoo koordinaattori Meri Rontu. ’

Myös puiston ikärajasuositusta on uudistettu. Jatkossa ohjattua toimintaa suositellaan 6–12-vuotiaille. Kaiken ikäisillä on kuitenkin mahdollisuus harjoitella omaehtoisesti turvallista kaupunkiliikkumista ohjatun toiminnan ulkopuolella. 

Lisätietoja

Meri Rontu
Puhelin:
044 430 9345
Jaa sosiaalisessa mediassa