Koulujen väistötilaksi kunnostettavan Pyynikintie 2 -kiinteistön perusparannus viivästyy

Osoitteessa Pyynikintie 2 sijaitsevaa kiinteistöä on perusparannettu pysyväksi väistötilaksi Tampereen kaupungin perusopetuksen ja lukiokoulutuksen käyttöön. Urakoitsijan ilmoituksen mukaan perusparannustöiden valmistuminen viivästyy ja siirtyy elokuun loppuun (31.8.2023). Lisäksi tilojen kalustamiseen menee keskimäärin 4–6 viikkoa. Viivästyminen vaikuttaa koulujen syksyn toimintaan.

Lamminpään koulun rakennus 2:n ja Lyseon lukion toiminnan piti siirtyä väistötilaan Pyynikintien kiinteistöön jo kesän 2023 aikana. Uuden aikataulun mukaan siirtyminen tapahtuu syylomalla 2023.

Opetusjohtaja Petri Peltonen ja lukiokoulutuksen johtaja Mari Aalto pahoittelevat tilannetta ja aikataulumuutoksien vaikutuksia erityisesti muuttoja valmisteleville koulujen henkilökunnalle ja perheille.

Pyynikintie 2:ssa tehtävien perusparannustöiden viivästys voi vaikuttaa myös pidemmällä aikavälillä niin perusopetuksen kuin lukiokoulutuksen tuleviin perusparannuksiin ja väistöratkaisuihin.

Valmistelevat työt alkavat keväällä Lamminpään koululla

Tampereen Tilapalvelut Oy selvittää mahdollisuutta kiriä Lamminpään koulun uudisrakennuksen aikataulua. Tontilla aloitetaan valmistelevat työt jo kevään 2023 aikana.

Lamminpään koulun rakennus 2 oli tarkoitus purkaa kesän aikana tulevan uudisrakennuksen alta. Rakennuksessa jatketaan kuitenkin toimintaa siihen asti, kunnes Pyynikintie 2:n kiinteistön perusparannus ja kalustustyöt valmistuvat.

Lamminpään koulun rakennuksessa 2 on tehty käyttöä turvaavia sisäilmakorjauksia, ja rakennuksen käyttö on turvallista siihen asti, kunnes siirrytään väistöön. Lamminpäästä Pyynikintielle siirtyvä koulun irtaimisto puhdistetaan ennen siirtoa kaupungin irtaimiston puhdistusohjeen mukaisesti.

Lyseon lukion perusparannus valmistunee vuoden 2025 lopussa

Lyseon lukion siirtyminen väistöön pyritään tekemään mahdollisimman sujuvasti, etteivät koulutyö ja opiskelu häiriintyisi. Lyseon lukion perusparannus valmistuu viivästyksen takia vasta vuoden 2025 lopussa.

Tampereen Tilapalvelut Oy selvittää mahdollisuutta kiriä myöhästynyttä aikataulua Lyseon lukion perusparannustyön aikana.

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Petri Mölsä
Toimitusjohtaja
Puhelin:
0405434181
Petri Peltonen
Opetusjohtaja, perusopetus
Puhelin:
050 525 8561
Mari Aalto
Lukiokoulutuksen johtaja
Puhelin:
040 187 4593
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa