Kansainvälistä romanipäivää juhlitaan Kulttuuritalo Laikussa

Tule tutustumaan romanikulttuuriin, sen historiaan ja nykytilaan. Ohjelmassa on muun muassa TamRoma ry:n järjestämä romanikulttuurinäyttely ja Tummat tunteet -orkesterin konsertti.
Keski-ikäinen romanimies istuu tuolilla ja pitelee akustista kitaraa. Hänellä on päällään raidallinen kaupuspaita, vaalea liivi ja tummat housut.
Pertti Palm ja Tummat tunteet -yhtye esiintyy Kansainvälisen romanipäivän tapahtumassa.

Kulttuuritalo Laikun Kansainvälisen romanipäivän tapahtumassa esitellään romanikulttuuria monipuolisesti: mitä se on ollut ja miten romanikulttuuri elää ja voi nykyään. Kello 13 alkaen Luentosalissa pääsee tutustumaan romanikulttuurinäyttelyyn "elävän kirjaston" tapaan eli esittämään kysymyksiä ja keskustelemaan romanien kanssa. Tilaisuudessa pitkin päivää musiikkia esittää 16-vuotias romani Miska Grönfors. Näyttelyssä kuullaan myös Ennen ja nykyaikaan - romanikulttuuriluento.

Kello 16 alkaa Älä unohda tuskaa -konsertti, jossa Pertti Palm ja Tummat tunteet esittää mustalaismusiikkia. Esiintyjät kertovat romanien tapakulttuurista, kielestä ja historiasta ja heille voi myös esittää kysymyksiä.

Lisäksi lapsille poniajelua Kirjastonpuistossa: ratsastamaan pääsee shetlanninponi Helmin kyydissä kello 13-16.

Kaikkeen ohjelmaan on vapaa pääsy. Laikun aulan kahvilassa on myös maksuton kahvitarjoilu.

Kansainvälinen romanipäivä on saanut alkunsa Lontoossa vuonna 1971 pidetystä romanien ensimmäisestä kansainvälisestä kongressista, jonka avajaispäivää 8.4. on vuodesta 1990 lähtien vietetty kansainvälisenä romanipäivänä (International Roma Day). Suomessa päivää vietetään nimellä Romanien kansallispäivä.

 

Lisätietoja

Aliisa Piirla
Kulttuuritalo Laikku Koordinaattori
Puhelin:
050 523 2134
Keijo Svart
TamRoma ry
Puhelin:
040 801 2732
Teksti: Aliisa Piirla
Jaa sosiaalisessa mediassa