Matalan kynnyksen liikunta-avustuksen haku on alkanut

Tampereella toimivat rekisteröidyt yhdistykset voivat hakea lapsille ja nuorille suunnattua matalan kynnyksen liikunta-avustusta 1.4. – 15.5.2023.

Avustamisen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä sekä lisätä mahdollisuuksia liikkua matalalla kynnyksellä. Toiminnan tulee olla avointa ja kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä ja sen tulee olla kestoltaan vähintään kolme kuukautta ja maksutonta, tai osallistumismaksu voi olla enintään kymmenen euroa kuukaudessa.

Avustuksella voidaan esimerkiksi tukea täysin uusia toimintoja, kouluikäisten lasten ja nuorten matalan kynnyksen projektiluontoista liikuntaa ja olosuhde- , ohjaus-, tai vakuutuskustannuksia. Osallistujalle ei saa koitua osallistumisesta ylimääräisiä kustannuksia ja toiminnan järjestäjän tulee tarjota toimintaan tarvittava välineistö.

Hakemuksen liitteeksi tulee liittää toimintasuunnitelma, josta tulee ilmetä muun muassa kuvaus suunnitellusta toiminnasta, viikoittaiset kokoontumiskerrat, ryhmäkoko, toteutuspaikka ja ohjaajien määrä. Yhdistykset, joille kerta-avustus myönnetään, ovat velvollisia raportoimaan projektista viimeistään kuukauden kuluttua toteutetusta toiminnasta. Mikäli avustuksella maksetaan palkkoja tai palkkioita, tulee hakijan huolehtia palkanmaksun lisäksi työnantajakuluista.

Avustusta ei myönnetä säätiöille, yritykselle, yksittäiselle lajijaostolle tai yksityishenkilölle tai toimintaan, jota tuetaan jo yleisavustuksella. Kerta-avustuksesta päättää liikunta- ja nuorisojohtaja ja hakijoille ilmoitetaan päätöksestä sähköpostitse toukokuun loppuun mennessä. Avustusta saa käyttää vain päätöksessä ilmoitettuun tarkoitukseen.

Myönnettävä avustus on 1 000–5 000 euroa. Kerta-avustusta haetaan tarkoitukseen laaditulla sähköisellä hakulomakkeella. Hakuaika on 1.4.–15.5.2023

Lisätietoja

Pekka P. Paavola
Liikunta- ja nuorisojohtaja
Puhelin:
050 554 5831
Jaa sosiaalisessa mediassa