Äänestä eduskuntavaalipäivänä sunnuntaina 2.4.2023

Vaalipäivänä voi äänestää vain oman äänestysalueensa äänestyspaikassa. Tampereen äänestyspaikoissa on muutamia muutoksia.

Eduskuntavaalien varsinaista vaalipäivää vietetään sunnuntaina 2.4.2023. Vaalipäivänä jokainen äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan, joka on merkitty äänioikeutetulle lähetettyyn äänioikeusilmoitukseen. Tampereella on yhteensä 68 äänestysaluetta. 

Äänioikeutettu eduskuntavaaleissa on jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Äänestämistä varten tarvitsee virallisen henkilöllisyystodistuksen.

Muutokset äänestyspaikoissa

  • Äänestysalueen 6 (Pyynikki) aikaisempi äänestyspaikka Tipotien sosiaali- ja terveysasema vaihtuu, ja sen tilalla on Tampereen lyseon lukio, osoitteessa Lyseokatu 6. Kulku äänestystilaan on sisäpihan kautta. 
  • Äänestysalueen 14 (Saukonpuisto) aikaisempi äänestyspaikka Saukonpuiston koulutalo vaihtuu, ja sen tilalla on Teiskontien koulutalo, Sammon koulu, osoitteessa Kaupinkatu 27. 
  • Äänestysalueen 17 (Järvensivu) aikaisempi äänestyspaikka Järvensivun koulutalo vaihtuu, ja sen tilalla on Sairaalankadun koulutalo, Sammon koulu, osoitteessa Sairaalankatu 6. 
  • Äänestysalueen 25 (Multisilta) äänestyspaikka on uuden Multisillan päiväkodin tiloissa osoitteessa Terävänkatu 2. 
  • Äänestysalueiden 26 ja 27 (Härmälä A ja Härmälä B) aikaisempi äänestyspaikka Härmälän koulutalo vaihtuu, ja sen tilalla on Talvitien päiväkoti- ja koulutalo, Hatanpään koulu, osoitteessa Talvitie 24. 
  • Äänestysalueen 28 (Pispala) aikaisempi äänestyspaikka Hyhkyn koulutalo vaihtuu, ja sen tilalla on Pispalan koulu, osoitteessa Pispalanharju 47. Pispalan äänestysalueen äänestyspaikka palaa siten takaisin Pispalan koululle.

Äänestyslippuun ei saa tehdä ehdokkaan numeron lisäksi mitään muuta merkintää.

Lisätietoja

Juha Perämaa
Keskusvaalilautakunnan sihteeri Juristi
Puhelin:
040 503 9038
Teksti: Tiia-Maria Angeli ja Emilia Narmio
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa