Kestävän ruoan tapahtuma kutsuu Tampereen Kauppahalliin lauantaina 1. huhtikuuta

Tampereen Kauppahalli ja FUSILLI-hanke tutustuttavat tamperelaisia lähiruokaan sekä kestävään ruokakulttuuriin ja ruokavalintoihin Lähellä! -tapahtumassa lauantaina 1. huhtikuuta.

Ruokavalinnoilla on vaikutuksia niin ihmisten terveyteen, ympäristöön ja ilmastoon kuin talouteen. Ruokavalinnoistamme muodostuu myös ruokakulttuurimme, joka elää ajassa ja muuttuu valintojemme myötä.

Kauppahallissa kauppiaat tuntevat tuottajat ja tavarantoimittajat nimeltä, usein myös vakiasiakkaat ja heidän mieltymyksensä. Toimitusketjuista on poistettu turhat välikädet ja pienten paikallisten toimijoiden tuotteet pääsevät hyllyyn pieninäkin erinä ja saavat arvoisensa edustuksen asiantuntevien kauppiaiden niitä esitellessä ja myydessä.

Kauppahallin kauppiaat esittelevät tapahtumapäivässä erityisesti lähiruokatuotteita. Tapahtumapäivän innoittamina tarjolle on suunniteltu lähiruoka-annoksia. Myös paikallisia pientuottajia saapuu esittelemään tuotteitaan ja toimintaansa. Luvassa on siis lähiruokamaistiaisia hallin käytävillä.

Kestävien ruokajärjestelmien asiantuntijat Ekokumppaneilta ja AhlmanEdusta jakavat tietoa kestävästä ruoasta, planetaarisesta ruokavaliosta sekä Pirkanmaan lähiruokatarjonnasta FUSILLI-hankkeen puodissa, Hallituskadun sisäänkäynnin luona.

Kauppahallin ja FUSILLI-hankkeen väki kutsuvat uudet ja vanhat asiakkaat tutustumaan lähiruokatarjontaan ja oppimaan uutta kestävistä ruokajärjestelmistä. Lähellä! -tapahtuman aikana kauppiaita ja asiantuntijoita haastattelee Savusuolaa-blogista tuttu tamperelainen ruokavaikuttaja Janica Brander.

Kauppahalli on auki lauantaina 1.4. klo 9:00-18:00

Tapahtuma on tuotettu yhteistyössä kestävää ruokajärjestelmää edistävän FUSILLI-hankkeen sekä Tampereen kaupungin Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelman kanssa.

 

FUSILLI-hanke luotsaa eurooppalaisia kaupunkialueita kohti terveitä, kestäviä ja turvallisia ruokajärjestelmiä sekä tukee näitä edistävää kaupunkipolitiikkaa. FUSILLI-hanke saa rahoitusta Euroopan Unionin tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -puiteohjelmasta. Hankkeen kesto on 2021 – 2024.
Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma edistää asukkaiden ja yritysten oikeudenmukaista siirtymää kohti kestävää tulevaisuutta. Tavoitteena on liikkumisen ja kulutuksen päästöjen merkittävä vähentäminen sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen. Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma toimii vuosina 2022–2025.

Lisätietoja

Elina Pulliainen
Projektikoordinaattori
Puhelin:
040 182 8773
Teksti: Sanna Teinilä
Kuvat: Laura Vanzo
Jaa sosiaalisessa mediassa