Ojalaan rakennetaan uusi päiväkoti ja koulu

Tampereella Ojalan alue rakentuu voimakkaasti tulevina vuosina, joten alueella varhaiskasvatusikäisten ja koululaisten määrä kasvaa. Ojalaan aiotaan rakentaa uusi päiväkoti ja pienten lasten koulu, jotta alueelle sijoittuvien lapsiperheiden arki sujuisi hyvin, kun nämä palvelut voidaan tarjota lähipalveluna.
Arkkitehdin luonnoskuva Ojalan päiväkodin ja koulun uudisrakennuksesta ilmakuvana.
Ojalaan aiotaan rakentaa uusi päiväkoti ja pienten lasten koulu. Ilmakuva arkkitehtiluonnoksesta.

Ojalan päiväkodin ja koulun hankesuunnitelma hyväksyttiin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 24.1.2023. Asunto- ja kiinteistölautakunnan käsittelyssä hankesuunnitelma on 25.1.2023. 

Uusi koulu ja päiväkoti rakennetaan Ojalan uudelle asuinalueelle osoitteeseen Mossinkaari 2. Päiväkoti mitoitetaan 160 lapselle ja koulu 150:lle esi- ja alkuopetuksen oppilaalle. Ojalasta oppilaat ohjautuvat kolmannelta luokalta alkaen Lamminrahkan yhtenäiskouluun.

- Hienoa, että Ojalan alueen kehittymisen ja laajenemisen seurauksena  varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen tärkeät palvelut saadaan uusiin, moderneihin tiloihin. Massiivipuurakentamisen etuna on laadukas sisäilma ja puun käyttö vastaa hyvin myös kaupungin ilmastotavoitteisiin, apulaispormestari Matti Helimo toteaa.

Hanke on päätetty toteuttaa vuokrahankkeena. Kilpailutuksen pohjalta urakoitsijaksi valittiin Rakennusliike Lapti Oy, joka vastaa rakentamisesta. Vuokranantajana tulee toimimaan sijoitusyhtiö NREP Oy, joka ylläpitää tilat ja vuokraa ne Tampereen kaupungin käyttöön 20 vuodeksi. Hankkeen toteuttajan antama kustannusarvio rakennuttamisen, suunnittelun ja rakennustöiden osalta on yhteensä 12,08 miljoonaa euroa. 

Puinen, kaksikerroksinen rakennus sijoitetaan tontille siten, että pihan leikkialueesta saadaan mahdollisimman suuri ja rauhallinen kokonaisuus. Ulkoalueet ovat esteettömiä, turvallisia ja helposti valvottavia. Piharakennusten katokset toimivat myös sade- sekä aurinkosuojina. Pihaan suunnitellaan myös viljelyalueita ja -laatikoita sekä kukkaniittyjä, jotka tukevat lasten luontosuhdetta ja luonnon monimuotoisuutta.

Ojalan päiväkoti ja koulu toteutetaan massiivipuisena CLT-rakenteena. Ristiinliimatun massiivipuun eli CLT-rakenteen etuna on sisäilman hengittävyys. Rakennuksessa on pyritty jättämään paljon puupintaa näkyviin myös sisätiloihin. Tilat tulevat olemaan monikäyttöisiä ja niitä on mahdollista vuokrata iltakäyttöön, esimerkiksi alueen harrastustoimintaa varten.

Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat muun muassa päiväkodin neljä ryhmätilaa, ruokasali ja liikuntasali. Ryhmätiloista on suora yhteys yhteistiloihin ja leikkipihalle märkäeteisten kautta. Toisessa kerroksessa sijaitsevat neljä päiväkodin ryhmätilaa, opetustilat ja kaksi monitoimitilaa. Kerrosten väliä kuljetaan sisäportaiden kautta.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa huhtikuussa 2023 ja ne valmistuvat kesäkuussa 2024. Tilat voidaan ottaa käyttöön elokuussa 2024.

Esityslistat ja pöytäkirjat
 

Lisätietoja

Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Lauri Savisaari
Johtaja
Puhelin:
040 801 6081
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Ilmakuva Ojalan päiväkodin ja koulun uudisrakennuksesta/arkkitehdin luonnos
Jaa sosiaalisessa mediassa