Ympäristönsuojelutyön avustushaku meneillä – hae ja edistä luonnon monimuotoisuutta

Ympäristönsuojelutyön avustuksia myönnetään tänä vuonna luonnon monimuotoisuutta edistäviin hankkeisiin ja tempauksiin. Haku on käynnissä 9.– 27.1.2023, ja avustusta voivat hakea niin yhteisöt kuin yksityiset henkilöt.
Jättipalsameita kimpussa.
Vieraslaji jättipalsami leviää herkästi luontoon.

Ympäristönsuojelutyön tulee kohdentua yleisille alueille Tampereella. Avustettavia hankkeita voivat olla esimerkiksi vieraslajeihin liittyvät tempaukset, tapahtumat, valistuskampanjat ja talkoot kuten jättipalsamin ja lupiinin torjunta sovitulta alueelta.

Avustusten jaossa otetaan huomioon hankkeiden laatu, laajuus ja vaikuttavuus. Avustusta ei myönnetä kaupallisten tuotteiden valmistamiseen, suoranaisiin kalustohankintoihin tai palkkioihin. Hakijan tulee itse huolehtia tarvittavien lupien ja vakuutusten hankinnasta. Vieraslajien torjunnassa ei saa käyttää kemiallisia torjunta-aineita. 

Avustusta haetaan sähköisellä e-lomakkeella, joka löytyy verkkosivulta www.tampere.fi/ymparistonsuojelutyonavustukset. Sivuilta löytyy myös tulostettava lomake, jonka voi toimittaa kaupungin kirjaamoon. Hakemukset tulee jättää 27.1.2023 klo 15.45 mennessä.

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö käsittelee hakemukset, ja jakamisesta päättää yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto. Avustus maksetaan jälkikäteen, hyväksyttyä käyttöselvitystä vastaan. Avustuksiin on varattu 13 000 euron määräraha. 

Viime vuonna avustusta saaneet järjestivät muun muassa jättipalsamin, komealupiinin ja jättitatarten poistotalkoita, keräsivät espanjansiru- ja mustapääetanoita, järjestivät vieraslajikoulutusta, keräsivät lupiineja ja värjäsivät niillä kankaita sekä jakoivat vieraslajitietoutta.
 

Lisätietoja

Teija Ahonen
Ympäristösuunnittelija
Puhelin:
041 730 4733
Kati Skippari
Ympäristöpäällikkö
Puhelin:
050 521 5198
Jaa sosiaalisessa mediassa