Oma ala varmistui Sadulle työkokeilussa

Pidemmän aikaa työttömänä ollut Satu opiskeli itselleen uuden ammatin IT-alalta. Töitä ei valmistumisen jälkeen kuitenkaan löytynyt. Oma ammatinvalinta alkoi jo hieman mietityttää, mutta työkokeilujakso selkeytti ajatuksia.

51-vuotias Satu oli ollut työttömänä jo pidemmän aikaa, kun hänelle tarjottiin mahdollisuutta opiskella uusi ammatti omaehtoisena opiskeluna työttömyysetuudella tuettuna. Hän opiskeli tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon Koulutuskuntayhtymä Saskyssa, ja valmistui IT-tukihenkilöksi. Koulutuksen ohessa hän opiskeli myös koodausta.

Valmistumisen jälkeen Satu ei kuitenkaan löytänyt töitä. Hän aloitti kuntouttavan työtoiminnan Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeellä. Siellä hän pääsi tekemään IT-alan tehtäviä.

– Sain rauhassa miettiä suuntaa elämälleni. Pääsin myös palauttamaan mieleeni koodaustaitoja, Satu kertoo.

Työkokeilujakso innosti ja toi varmuutta

Kuntouttavassa työtoiminnassa Satu kuuli Reactori-hankkeesta. Hanke järjestää muun muassa digivalmennusta työllisyys- ja kasvupalvelujen asiakkaille, joilla on erittäin vähän osaamista esimerkiksi tietokoneiden tai älylaitteiden käyttämisestä. Satu kiinnostui mahdollisuudesta päästä hankkeeseen työkokeiluun.

– Halusin työkokeiluun, koska siellä voisin auttaa ja tukea asiakkaita digitaalisten laitteiden kanssa. Samalla saisin itse lisää kokemusta ja itsevarmuutta, hän kertoo.

Työkokeilujakso Reactori-hankkeessa kesti kolme kuukautta. Satu kertoo jakson selventäneen ajatuksiaan siitä, että hän on oikealla alalla. Satu päätti jakson jälkeen hakeutua IT-alalle entistä päättäväisemmin. Hän pääsikin pian vuoden pituiseen palkkatuettuun IT-osaajan tehtävään.

– Vaikka työ on määräaikainen, uskon vahvasti, että se edistää uraani ja tulen jatkossakin työllistymään alalle, josta pidän, Satu iloitsee.

Lue lisää Reactori-hankkeesta

Teksti: Satu Satomaa, Anu Huppunen, Hanna Kirmanen
Kuvat: Harry Parvin / Pexels
Jaa sosiaalisessa mediassa