20.9.2022 09.53

Uusi Tampereen kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma otettiin käyttöön 1.8.

Suunnitelmaan on kirjattu valtakunnalliset perusteet ja Tampereen omat painotukset varhaiskasvatuksen järjestämiseksi Tampereen kaupungin päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja avoimessa varhaiskasvatuksessa.

Suunnitelma velvoittaa varhaiskasvatuksen henkilöstöä sitoutumaan varhaiskasvatuslain sekä perusteiden arvoperustan, tavoitteiden ja sisältöjen mukaiseen toimintaan.

Tampereella painotetaan leikkiä

Uudistetussa Tampereen kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmassa eli vasussa on huomioitu yhteiskunnassa ja varhaiskasvatuksen toimintaympäristöissä sekä laissa tapahtuneet muutokset sekä tutkimuksen tuomaa viimeisintä tietoa.

Tampereella painotetaan erityisesti leikkiä, positiivista pedagogiikkaa ja lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Inklusiivinen toimintakulttuuri ja digitaalisen osaamisen kehittäminen ovat muutamia nostoja uudistuneesta vasusta.

Tampereen kaupungin vasu on pohjana jokaisen lapsen henkilökohtaiselle varhaiskasvatussuunnitelmalle, joka laaditaan yhteistyössä lapsen huoltajien kanssa.

Tutustu tarkemmin Tampereen kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan

Teksti: Sanna Mustonen
Jaa sosiaalisessa mediassa