Hyppää sivuvalikkoon

Vanhusneuvoston jäsenet

Marja Civill
Puheenjohtaja
Puhelin:
0400 132 584

Marja Civill valittiin vanhusneuvoston puheenjohtajaksi edellisen puheenjohtaja Juha Salosen menehtymisen jälkeen. Marja on syntynyt ja tehnyt työuransa Nokialla. Toimi Nokian kaupungin valtuustossa kaksi vaalikautta ja kaupunginhallituksessa sinä aikana 6 vuotta. Työskenteli perheyrityksen konttoripäällikkönä 46 vuotta, kunnes jäi eläkkeelle 66 vuotiaana.

Asunut Amurissa Tampereella v:sta 2001. Senioritoiminnassa v:sta 1998, Tampereen kansallisten senioreiden jäsen v:sta 2008, yhdistyksen puheenjohtajana vv 2018 - 2021. Harrastukset kulttuurin parista.

 

Tarja Jokinen
Varapuheenjohtaja
Puhelin:
0405606711

Tarja Jokinen  on varsinaiselta ammatiltaan sairaanhoitaja, mutta toimi uransa viime vaiheet Tampereen kaupungin apulaispormestarina, joka vastasi mm. kaupunkisuunnittelun ja joukkoliikenteen osa-alueista. Jokisella on myös pitkä kaupunginvaltuustoura takanaan.

Tarja Jokinen edustaa vanhusneuvostossa Eläkkeensaajien Tampereen yhdistys ETY:ä. Jokinen asuu Amurissa.

Työjaoston jäsen. Jokisen vastuualueena vanhusneuvostossa on yhdyskuntalautakunnan asioiden seuranta (esim. asuminen ja kaupunkisuunnittelu).

Mervi Hissa
Puhelin:
0407233631

Mervi Hissa on eläkkeellä oleva sairaanhoitaja/AMK, joka jäi eläkkeelle vuonna 2019 lokakuussa 65 vuoden iässä. Hän on entinen pankkitoimihenkilö ja tehnyt pankkityöuransa (23 vuotta) entisessä Postipankissa, nykyisessä Danske Bankissa, pääasiassa Helsingissä. 

Hissa on ollut myös sairaanhoitaja ja tehnyt sairaanhoitajan työuransa Pirkanmaan sairaanhoito-
piirissä Tays:ssa keuhkosairauksien vuodeosastolla. Viimeiset yhdeksän työvuotta Hissa oli Tays:n päätoiminen työsuojeluvaltuutettu. Työsuojeluvaltuutettuna toimiminen oli Hissasta erittäin mielenkiintoinen ja vaativa tehtävä, jossa oppi tuntemaan hyvin ison organisaation toiminnan ja samalla kiinnostui yhteiskunnallisista asioista. Eläkkeelle jäätyään Hissa hakeutui mukaan politiikkaan.

Hissa edustaa vanhusneuvostossa Tampereen PerusSuomalaisia ja on ollut vanhusneuvoston jäsen kesästä 2023.
 

Kari Itkonen
Puhelin:
045 163 7456

Kari Itkonen on eläkeläisaktiivi, joka on monessa mukana. Tänä vuonna tulee täyteen 50 vuotta erilaista vapaaehtois- ja järjestötoimintaa. Tämän johdosta Kari onkin "myöntänyt itselleen arvonimen Söör", mikä tarkoittaa: "savolainen osallissuusproffessöör", sillä hän on lähtöisin Kuopiosta, mutta tamperelaistunut pikkuhiljaa asuttuaan nyt neljäkymmentä vuotta Tampereella. Kari on Mansen Eläkkeensaajien varapuheenjohtaja.

Itkosen vastuualueena vanhusneuvostossa on ikäihmisten köyhyys.

Anneli Kangasvieri
Puhelin:
045 1355107

Anneli Kangasvieri syntyi Kinnulassa, opiskeli Jyväskylässä ja toimi työiässä Keski-Suomessa historian opettajana, opinto-ohjaajana, sivistysjohtajana ja yläasteen rehtorina. Viimeiset 16 työvuotta Anneli oli kuntien edunvalvojan Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriasioiden johtajana.

Anneli muuti Helsingistä Tampereen keskustaan v. 2016 ja liittyi Kansallisiin senioreihin v. 2021. Hän on myös järjestöedustamon jäsen. Harrastuksina lukeminen, kirjoittaminen ja tiivis päivänpolitiikan seuraaminen.

Annelin vastuualue vanhusneuvostossa on mediaseuranta.

Anne Karinen
Puhelin:
0405525412

Anne Karinen jäi eläkkeelle 2020 Tampereen kaupungin tilahallinnasta, jossa viimeksi toimi kiinteistöpäällikkönä. Kaupungin omistamat ja käyttämät tilat olivat hänen työtään yli 30 vuotta.

Karinen on toiminut vuosikymmenten aikana useissa järjestöissä sekä poliittisissa että ei-poliittisissa, ay-toiminnassa, kunnallisissa luottamustehtävissä ja julkisomisteisten yhtiöiden hallituksissa.

Vanhusneuvostossa Karinen edustaa Tampereen Eläkeläiset ry:tä, jonka sihteeri on ollut vuodesta 2023.

Karinen on asunut Tampereella vuodesta 1983, viimeiset 35 vuotta Viinikassa vanhassa paritalossa, joka työllistää ainakin kesäisin mukavasti.

Tuula Kivimäki
Puhelin:
0500 779 244

Tuula Kivimäki on tehnyt elämäntyönsä niin lasten, nuorten, perheiden kuin vanhustenkin parissa. Eläkkeelle hän jäi kristillisen, loma- ja virkistyskeskusta ylläpitäneen järjestön toiminnanjohtajan tehtävistä.

Kivimäki on asunut vasta muutaman vuoden Tampereella, syntyjään hän on Karkusta. Kivimäki on ollut pitkään eläkeläisyhdistyksen puheenjohtaja ja yhdistystyö on muutenkin hänelle tuttua.

Kivimäki edustaa vanhusneuvostossa Kristillistä eläkeläisyhdistys Ikinuoret ry:tä.

Kivimäen vastuualueena vanhusneuvostossa on vapaaehtoistoiminta.

Eero Portaankorva
Puhelin:
040 565 2380

Eero Portaankorva työskenteli ennen eläkkeelle jäämistään rakennusteollisuudella työnjohtotehtävissä. Hänellä on taustaa STTK:laisista luottamustehtävistä. Portaankorva asuu keskustan alueella ja edustaa vanhusneuvostossa Eläkkeensaajien Tampereen yhdistystä.

Portaankorva on myös vanhusneuvoston korvat ja silmät järjestöedustamossa.

Portaankorvan vastuualueena vanhusneuvostossa on joukkoliikenneasiat.

Ilkka Salonen
Puhelin:
040 525 5859

Ilkka Salonen on uusi vanhusneuvoston jäsen. Salonen on "paljasjalkainen" tamperelainen ja teki lähes 45-vuotisen työuransa taloushallinnon johtotehtävissä niin yksityisellä kuin kunnallisella sektorilla. Salonen asuu Jussinkylässä. Harrastuksena Salosella on yhdistystoiminta, asunto-osakeyhtiöiden hallitustoiminta, mökkeily ja penkkiurheilu.

Ilkka Salonen edustaa vanhusneuvostossa Tampereen kansallisia senioreita ja on myös seniorihallituksen jäsen.

Taina Törmä
Puhelin:
041 5178890

Taina Törmä on uusi vanhusneuvoston jäsen. Hän on toiminut vapaan sivistystyön tehtävissä eri puolilla maata, myös Tampereella Ahjolan kansalaisopiston päätoimisena opettajana ja työväenopistossa apulaisrehtorina. Hän jäi eläkkeelle Helsingin työväenopiston rehtorin virasta, jossa tehtävään kuului Helsingin vanhusneuvoston asiantuntijajäsenyys. Hän hoiti myös omien vanhempiensa asioita yhdessä sisarustensa kanssa niin Tampereella kuin Ylöjärvellä vanhempien elämän loppuvaiheessa. Taina on eläkkeellä, asuu Tesomalla ja harrastaa kirjoittamista, kulttuuria ja luontoa.

Taina Törmä edustaa vanhusneuvostossa vihreitä.

Törmän vastuualueena vanhusneuvostossa on sivistys- ja kulttuurilautakunnan seuranta.

Vanhusneuvosto 2023
Vanhusneuvosto 2023. Kuvasta puuttuu puheenjohtaja Marja Civill.

Vanhusneuvostoon kuuluu 11 jäsentä lähinnä eri eläkeläisjärjestöistä. Jäsenet asetetaan kaupunginhallituksessa 2+2 vuodeksi valtuustoryhmien ehdottamista eläkeläisikäisistä tamperelaisista, valtuuston voimasuhteita mukaillen.

 

Päivitetty 17.4.2024