Tampereen kadut ja puistot säihkyvät auringossa vastuullisuusagenttien ansiosta

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen, Ohjaamon ja Tampereen Infran yhteistyössä palkatut nuoret tekevät töitä kaupungin ulkoalueiden siisteyden ja viihtyisyyden eteen. Vastuullisuusagenttien sitoutuminen ympäristön ylläpitoon on saanut kiitosta niin kaupunkilaisilta kuin viranomaisiltakin.
Veeti Pulkkinen Ohjaamolla, valmiina päivän työtehtäviin.
Vastuullisuusagentti Veeti Pulkkinen Ohjaamolla, valmiina päivän työtehtäviin.

Kesä on täydessä kukoistuksessaan Tampereen kaduilla ja puistoissa. Kiitos kaupungin omistautuneiden vastuullisuusagenttien myös kadut ja puistot pysyvät siistinä. Yhteistyössä Ohjaamon ja Tampereen Infran kanssa palkatut agentit ovat ryhtyneet toimiin varmistaakseen kaupungin ulkoalueiden siisteyden ja viihtyisyyden. Näiden nuorten aktiivinen panos on olennainen osa Tampereen ympäristön laadun ylläpitoa ja positiivisen vastuullisuuskuvan levittämistä.

Työskentely vastuullisuusagenttina on ollut mahtavaa

Yksi näistä työntekijöistä on vastuullisuusagentti Veeti Pulkkinen, joka kertoo innostuneena työstään ja kesän kokemuksistaan.

–  Parasta tässä työssä ovat työkaverit. Tulemme hyvin toimeen ja on mukavaa tulla töihin.

Veeti kokee tamperelaisten palautteen tärkeäksi.

– Palaute on ollut positiivista. Kiitokset antavat tunteen, että teemme merkittävää työtä, Veeti iloitsee.

Vastuullisuusagentteja on palkattu Tampereen kaupungille yhteensä kahdeksantoista, jotka on jaettu kolmeen ryhmään. Ensimmäisen ryhmän kesätyöt alkavat olla loppusuoralla.

–  Meillä on nyt kolmas viikko käynnissä ja vielä yksi viikko jäljellä. Sen jälkeen meidän ryhmämme lopettaa ja seuraava aloittaa, Veeti jatkaa.

Toukokuussa alkaneet helteet ovat suosineet ensimmäistä vastuullisuusagenttiryhmää.

– Helteet ovat olleet ehkä liian hyviä ulkona siivoustöihin. Aurinkovoidetta ja päähinettä on saanut käyttää, mutta myös sateiset päivät ovat mukavia, kun voi tehdä sisällä loppuraporttia, Veeti naurahtaa.

Valppaana kaupungin siisteyden puolesta

Vastuullisuusagenttien tehtävänä on tarkkailla jatkuvasti kaupungin ulkoalueita ja reagoida ripeästi mahdollisiin siisteysongelmiin.  Tämä voi esimerkiksi olla roskien keräämistä tai ympäristön kunnossapitoa. Yhdessä he työskentelevät varmistaakseen, että Tampereen katukuva pysyy houkuttelevana niin kaupunkilaisille kuin vierailijoillekin.

– Jaamme ryhmämme päivittäin kahtia. Kolmen hengen ryhmissä sovimme, mille alueille menemme, jotta emme ole samoilla alueilla. Hajaannumme ympäri Tampereen keskustaa, usein puistoihin ja Hämeenkadulle. Keräämme monenlaisia roskia aina nikotiinituotteista elintarvikepaukkauksiin, Veeti kertoo työpäivien kulusta.

Agenttien sitoutuminen kestävään kehitykseen saa kiitosta

Tampereen vastuullisuusagentit ovat kesällä 2024 keskeisessä roolissa kaupungin viihtyisyyden ylläpitämisessä ja kestävän kehityksen edistämisessä. Heidän työnsä näkyvät konkreettisesti puhtaampina ja viihtyisämpinä kaupunkiympäristöinä. Vastuullisuusagenttien sitoutuminen yhteiseen hyvään ansaitsee kunnioitusta ja kiitosta niin kaupunkilaisilta kuin viranomaisilta.

Lisätietoja

Tellu Mattila
Tiimiesihenkilö
Puhelin:
040 661 2204
Teksti: Tuija Jaatinen
Kuvat: Tuija Jaatinen
Jaa sosiaalisessa mediassa