Tamperelaiset nuoret ryhtyvät kesäyrittäjiksi

Nuoria tamperelaisia on jälleen innostunut kokeilemaan yrittäjyyttä kesäyrittäjyyssetelin ja monipuolisten yrittäjyyspalvelujen vauhdittamana. Kesäyrittäjyysseteleitä jaettiin tänä vuonna sata kappaletta.
Nuori mies, Tommi Riikonen, esittelee Kaius-paitaa.
Tommi Riikosen Kaius-vaate valmistaa Pirkanmaalla laadukkaita ja vastuullisia vaatteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Tähän mennessä on myyty yli 200 paitaa.

Kesäyrittäjyysseteli on tamperelaisille 1995–2009 syntyneille nuorille suunnattu 350 euron arvoinen seteli, joka kannustaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä kesän aikana. Tampereen kaupunki yhteistyössä kumppanien kanssa jakoi tänä vuonna 100 kesäyrittäjyysseteliä ja tarjoaa monipuolista tukea yritysideoiden edistämiseen. Kesäyrittäjyysseteli on osa Oma kesäduuni yrittäjänä -kampanjaa.

Löydä ja kohtaa nuoret kesäyrittäjät  

Nuoria kesäyrittäjiä on mahdollista nähdä kesän aikana myös Tampereen katukuvassa. Kesäyrittäjien yritystoimintaan pääsee tutustumaan Tampereen kaupungin verkkosivuilla, jossa yhteystiedot löytyvät toimialoittain. Sosiaalisen median postauksia voi lukea hashtagilla #kesäyrittäjät24. 

– Tavoitimme upean määrän yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria. Kiitos kuuluu yrittäjyysverkostolle, kumppaneille ja aktiivisille nuorille itselleen, iloitsee palvelupäällikkö Elina Wallin Tampereen työllisyys- ja kasvupalveluista.

Kesäyrittäjyyssetelin saaneet nuoret kokoontuivat kesän aloitustapahtumaan 4.6., jossa he vaihtoivat kokemuksiaan ja tulevaisuuden suunnitelmiaan. Kiitosta saivat etenkin kesäyrittäjille tarjottu seteli ja verkostoitumismahdollisuudet.

Nuorten yritysideat olivat monipuolisia ja niissä oli käytetty luovuutta ja innovatiivisuutta. Ideoita olivat esimerkiksi mattojen ja autojen pesupalvelut, pihatyöt, kauneuspalvelut, taidetuotteiden ja vaatteiden myynti sekä kesäkahvilat. Yrittäjyysideoita löytyi myös videopelin kehittämiseen, erilaisten paikkojen virtuaalikierroksiin ja digitaalisen identifikaation varmistuspalveluun.

Tommi Riikonen Tampereen ammattikorkeakoulun Roima-tiimistä on perustanut Kaius-vaatteen. Hän käyttää kesäyrittäjyyssetelin uusien tuotteiden lanseeraukseen.

– Yrittäjyydessä innostaa vapaus ja se konkreettisuus. Unelmia pystyy toteuttamaan päivästä toiseen. Oma kädenjälki näkyy nopeasti. On omasta aktiivisuudesta ja aloitteellisuudesta kiinni, kuinka pitkälle pääsee. Voisin kannustaa muita koittamaan rohkeasti yrittäjyyttä. Ei kannata pelätä epäonnistumisia. Niitten kautta oppii ja pääsee eteenpäin, maalaa Riikonen.

Oma kesäduuni yrittäjänä -kampanja on luotu yhdessä alueen toimijoiden kanssa

Kampanjassa on mukana Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen lisäksi yhteistyökumppaneita tukemassa ja kannustamassa nuoria kesäyrittäjyyteen. Mukana ovat Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Ohjaamo Tampere, Pirkanmaan uusyrityskeskus ry, Tampereen 4H-yhdistys ry, Tredu ja International House Tampere. Kampanjan suojelijana toimii Pirkanmaan Yrittäjät.

Alueellinen verkostoalusta Tampere Insider tarjoaa kesäyrittäjille digitaalisen yhteisön, jossa nuoret voivat muun muassa tutustua toisiinsa paremmin ja jakaa vinkkejä yrittäjyyden haasteisiin.

– Nuoret kaipaavat konkreettista tukea osaamisensa tunnistamiseen ja paketoimiseen sekä kesätyöpaikkojen hakemiseen. Tähän tarpeeseen vastaamme kesäyrittäjyyskampanjalla, joka toteutetaan kumppaneidemme kanssa, kertoo työllisyys- ja kasvupalvelujen erityisasiantuntija Joni Ramu.

Kesäyrittäjyyttä pohtiville on kevään aikana järjestetty yhteistyössä työpajoja ja valmennuksia, joista on saanut ideoita ja tietoa yrittäjänä toimimiseen. Esimerkiksi 4H Tampere ry:n Tuunaa sun kesäduuni -valmennuksessa nuoret pystyivät perustamaan myös oman 4H-yrityksen.

Kesän aikana nuoret pääsevät verkostoitumaan piknik-henkisten tilaisuuksien merkeissä. Ensimetri järjestää someiltoja, kumminuotion ja myyntitapahtuman kesän aikana. Kesäillat ovat rento verkostoitumishetki kesäyrittäjille, jossa he pääsevät pohtimaan päivän teemaa yhdessä.

– Ensimetriltä saa apua ja tukea kesäyrittäjyyteen läpi kesän! Autan kesäyrittäjiä matalalla kynnyksellä yrittäjyyden erilaisissa pulma tilanteissa. Pohditaan ja ihmetellään yrittäjyyttä yhdessä! Minut tavoittaa parhaiten sähköpostitse j[email protected] tai puhelimitse sekä WhatsAppilla 050 549 6860, tuumii nuorten yrittäjyysvalmentaja Jenna Korpi Ensimetriltä.

Kampanja jatkuu aina elokuun loppuun saakka, jolloin nuoret pääsevät kertomaan kokemuksistaan ja saavat kesäyrittäjädiplomit 27.8.2024 pidettävässä päätöstilaisuudessa.

Lisätietoja

Elina Wallin
Palvelupäällikkö
Puhelin:
041 730 2919
Joni Ramu
Erityisasiantuntija
Puhelin:
040 578 8338
Teksti: Heini Jalovaara
Kuvat: Heini Jalovaara
Jaa sosiaalisessa mediassa