Vuokrattavat sähköpotkulaudat on pysäköitävä ydinkeskustassa niille varatuille pysäköintipaikoille

Vuokrattavien sähköpotkulautojen pysäköinti muuttuu Tampereen ydinkeskustassa rajoitetuksi keskiviikosta 12.6. alkaen. Jatkossa vuokrattavat sähköpotkulaudat voi matkan päätteeksi pysäköidä vain niille varatuille paikoille ydinkeskustan alueella. Ydinkeskustan ulkopuolella pysäköinti säilyy toistaiseksi vapaana.

Pysäköintipaikkojen käyttöönoton uskotaan siistivän sähköpotkulautojen pysäköintiä merkittävästi.

Ydinkeskustaan maalattu alkukesästä pysäköintiruutuja

Kaupunki on toteuttanut sähköpotkulaudoille tarkoitettuja pysäköintiruutuja alkukesän aikana, ja ensimmäinen kokonaisuus on saatu nyt pääosin valmiiksi. Yhteensä ruutuja ja telinepaikkoja on ydinkeskustassa nyt 92 kpl, joihin mahtuu arviolta noin 1000 lautaa. Maalattujen pysäköintiruutujen lisäksi verkostoon kuuluu jo aikaisemmin asennettuja sähköpotkulautojen pysäköintitelineitä sekä joitakin pyöräpysäköintitelineitä.  

Pysäköintiruutuihin on maalattu sähköpotkulaudan symbolit, ja telineiden tolpat on merkitty skuuttitarroin.  Sähköpotkulautaa käyttävä löytää pysäköintipaikat  skuuttisovelluksella. 

Kesän aikana tulossa lisää pysäköintipaikkoja

Verkostoa täydennetään kesän aikana vielä lisäpaikoilla, mikä parantaa palveluiden käytettävyyttä. Myös ydinkeskustan pysäköintialuetta laajennetaan hieman kesän aikana, kun muun muassa Hämeenpuistoon suunnitellut pysäköintitelineet saadaan asennettua.

Digitaalinen pysäköintikielto ohjaa pysäköimään laudoille tarkoitetuille paikoille

Vuokrattavien sähköpotkulautojen pysäköintirajoituksia on valmisteltu pormestarin nimeämän työryhmän alla yhteistyössä kaupungissa toimivien operaattoreiden VOI:n, RYDE:n ja TIER:n kanssa. Operaattorit ovat sitoutuneet ohjaamaan vuokrattavien sähköpotkulautojen pysäköintiä pysäköintipaikoille asettamalla niiden ympärille ns. digitaalisen pysäköintikieltoalueen.  Se asetetaan päälle keskiviikon 12.6. 2024 aikana.  Sähköpotkulaudan käyttäjä ei voi päättää sovelluksessa käynnistämäänsä matkaa ennen kuin on pysäköintipaikan sisällä.

Kaupunki ja operaattorit seuraavat pysäköinnin toimivuutta. Pysäköintiin tehdään tarvittaessa parannuksia kokemusten perusteella.
 

Ydinkeskustan sähköpotkulautaparkit  kartalla.
Ydinkeskustan sähköpotkulautojen parkit kartalla. Klikkaa kuvaa, niin saat sen suuremmaksi.

Lisätietoja

Pekka Stenman
Liikenneinsinööri
Puhelin:
040 163 7226
Jaa sosiaalisessa mediassa