Tampereen uimavesien lämpötila- sekä levätietoja voi seurata karttapalvelusta

Tampereen uimarantojen uimavesien ajantasaisia lämpötilatietoja voi seurata viimekesäiseen tapaan 3.6. - 11.8. ulkoliikunnan olosuhdepalvelusta. Karttapohjaisesta palvelusta saa myös tietoja uimarantojen sinilevätilanteesta.

Tampereella on 14 yleistä uimarantaa ja 20 pientä yleistä uimarantaa. Tietoa karttapalveluun tuottaa Tampereen Infra, joka tekee rannoilla säännöllisiä tarkastuksia. Tarkastuksilla seurataan rantojen varustusten kuntoa, siisteyttä sekä veden lämpötilaa ja mahdollista sinilevää. Sinilevää seurataan aistinvaraisesti. 
Uimavesien lämpötila- ja sinilevätiedot päivittyvät ulkoliikunnan olosuhdepalveluun tiheimmin vilkkaimmilta rannoilta, mutta myös pienemmiltä uimapaikoilta aina sitä mukaa kun niissä käydään tarkastuksilla. Rannalle laitetaan aina myös varoituskyltti, jos levää on havaittu.

Hengenpelastustaitoiset valvojat Pyynikin uimarannalla – muilla rannoilla kesäsiistijöitä

Vilkkaimmille rannoille on palkattu kesäsiistijöitä, jotka työskentelevät uimarannoilla arkisin. Pyynikin uimarannalla työskentelevät hengenpelastustaitoiset valvojat arkisin klo 10.30 – 18.
Uimarannoilta otetaan kesäisin 3-4 uimavesinäytettä uimarannan kävijämäärien mukaan. Uimavesinäytteistä tutkitaan veden hygieeninen laatu eli suolistoperäisten bakteerien määrä laboratoriossa. Uimarantojen veden laatua seuraa Tampereen kaupungin terveydensuojeluyksikkö.

Tampereella uimarantakäynnit tekee ja vesinäytteet ottaa Tampereen Infra. Tulokset viedään rannoille ja Tampereen kaupungin verkkosivuille. 

Pyynikin esteetön uimaranta on otettu käyttöön 

Pyynikin uimarannalla sijaitseva esteetön uimaranta on otettu käyttöön maanantaina 3.6. Uimarannalla on mahdollisuus laskeutua järveen luiskaa pitkin.  Pyynikin uimarannalle on tänä kesänä avattu myös uusi huoltorakennus, mistä löytyvät pukutilat ja vessat uimarannan kävijöiden käyttöön. Huoltorakennuksen pukutilat ja vessat ovat avoinna arkisin klo 7 -20. 
 

Tampereen palvelupiste

Osoite:
Frenckellinaukio 2 B 33100 Tampere
Puhelin:
041 7308168 (puhelin, pvm/mpm) Asiakaspalvelu
Teksti: Satu Lähteenmäki
Kuvat: Satu Jarva
Jaa sosiaalisessa mediassa