Kesän lasten ja nuorten lukukampanjat kirjastoissa

Lasten ja nuorten lukukampanjat ovat perinteinen kesän merkki. Niiden avulla innostetaan kirjojen pariin tehtäviä ja pieniö palkintoja tarjoamalla. Kampanjat ovat voimassa koko kesän, 31.8.2024 saakka.

Tampereen kirjastoissa suoritetaan Lukupassia, jossa jokaisesta luetusta kirjasta saa passiin leiman. Yhdeksän leiman jälkeen passi on täynnä. Täyden passin palauttaneet saavat mukaansa pienen yllätyksen ja osallistuvat syksyllä kirjapalkintojen arvontaan.

Hervannassa, Messukylässä, Nekalassa, Sampolassa ja pääkirjasto Metsossa ovat esillä myös valtakunnalliset kampanjat Lukujengi ja lukumaja sekä Kirjastohaaste. Lukujengi-kampanjan ideana on saada lasten ja perheiden parhaat lukuvinkit muidenkin nähtäville. Kirjastohaaste on nuorille suunnattu kampanja, jossa suoritetaan kesän aikana vähintään kolme kirjastoon ja lukemiseen liittyvää haastetta. Haastelapun kirjastoon palauttaneiden kesken arvotaan elokuvalippuja omavalintaiseen elokuvateatteriin.

Valtakunnallisiin kampanjoihin voi tutustua lisää Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten erityistehtävän sivuilta.

Jaa sosiaalisessa mediassa