Kesä alkaa maauimalasta lauantaina 8.6.

Kesä käynnistellään täyteen vauhtiin koko perheen Startti kesään-tapahtuman voimin lauantaina 8.6.2024. Tapahtuma on jaettu kahteen osuuteen, missä Tampereen maauimalassa tarjoillaan perheille kivaa ohjelmaa klo 13 - 16 ja yli 12-vuotiaille nuorille suunnattu osuus starttaa klo 16.30 liikennepuiston puolella.

Koko päivän kohokohtana nähdään Vesikauhukiertue, jossa esiintyvät sosiaalisen median tähdet Arttu “Ara” Laitinen ja Nino Ärling. Sometähtien uimahyppyesityksessä hypitään näyttäviä temppuja uimahyppyjen ja hyvän shown muodossa. Aran ja Ninon lisäksi showta tähdittävät Eero Helppolainen ja Saku Taipale.

Ajatus kiertueesta on lähtenyt kehittymään poikien mielissä jo pitkän ajan takaa. 

– Viime kesänä järjestettiin testimielessä hauska tapahtumapäivä Porin maauimalassa ja täytyihän tästä nyt tehdä vähän isompi spektaakkeli tälle kesälle,  toteaa Arttu Laitinen. 

–Temput ja Show tulee olemaan tänä vuonna vielä astetta hurjempia, hehkuttaa puolestaan Nino Ärling.

Nuoret haluavat kantaa osaltaan myös vastuutaan nuorten liikkumisesta ja aitojen kohtaamisten merkityksestä. Sosiaalisessa mediassa suurta suosiota saavuttaneet Ara ja Nino haluavat kannustaa lapsia liikkumaan. 

– On tärkeää muistaa, että aikaa tulee viettää myös ulkona ja liikkuen, ei pelkästään puhelimen luurilla, muistuttaa opettajaksi opiskeleva Nino.

Maauimalan päivään sisältyy lisäksi mm. Taikahileen saippuakuplaesityksiä ja tenaville suunnattua uimaopetusta. Sillä välin, kun lapset keskittyvät uimaopetukseen, on vanhemmilla mahdollisuus osallistua heille suunnattuun uimatekniikkakurssiin tai rentouttavaan Asahi-liikuntatuokioon maauimalan nurmialueella.  Myös pelastusuintinäytöksestä saa vinkkejä siihen, miten vedestä pystyy pelastautumaan vaaratilanteissa. Maauimalan tunnelmasta ja musiikista vastaa DJ Juissi.

Nuorille chillailua liikennepuistossa

Kun päivä kääntyy iltapäivän puolelle, Vesikauhukiertueen tähdet siirtyvät Meet & Greet-alueelle liikennepuiston puolelle klo 16.30 alkaen ja ovat siellä tavattavissa nimmareita ja selfieitä kaipaaville klo 17.30 saakka. Ilta jatkuu vauhdin huumassa polkuautoilla kisaten ja UV-reiviluolassa bailaten! Myös grilli on kuumana, tule omien eväiden kanssa tai halutessasi osta pientä naposteltavaa myös alueella toimivasta kioskista. Levyjä liikennepuiston illassa pyörittelee DJ Ozan.

Päivän ohjelma (muutokset mahdollisia)


Klo 13 Tapahtuma alkaa maauimalassa, musiikki ja juonnot DJ Juissi 
Klo 13 Pelastusnäytös
Klo 13.30 ja 15.00 Taikahileen saippuakuplanäytös 
Klo 13.50 - 14.30 Tenavauinti-opetusta lastenaltaassa
Klo 13.55 - 14.25 Asahi-liikuntatuokio maauimalan nurmella 
Klo 14.30 Vesikauhukiertueen uimahyppyshowesitys
Klo 15.00 Hyppykoulu by Vesikauhukiertue 
Klo 16.30 Vesikauhukiertueen poikien (Arttu Laitinen, Nino Ärling, Eero Helppolainen ja Saku Taipale) Meet&Greet
Klo 16.30 Grillaillua ja chillailua liikennepuistossa, DJ OZAN
Klo 20.00 Tapahtuma päättyy
 

Teksti: Satu Lähteenmäki
Jaa sosiaalisessa mediassa