Koulujen päättäjäisten juhlinta sujui jalkautujien näkökulmasta hyvin

Nuoret kokoontuivat lauantai-iltana Rosendahlin rantaan juhlimaan koulujen päättymistä. Juhlijoiden määrään nähden ilta sujui melko rauhallisesti.

– Vaikka sää suosi, nuorten määrä pysyi kohtalaisena. Nuoret myös saapuivat paikalle totuttua myöhemmin. Arvioimme, että koko illan aikana paikalla oli noin 4000 nuorta. Kokonaisuutena ilta oli suhteellisen rauhallinen. Nuoret kuitenkin tarvitsivat selvästi aikuisten tukea ja läsnäoloa, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen koordinaattori Tiia Muriuki.

Nuorten pariin jalkautui nuoriso-ohjaajia eri tahoista sekä vapaaehtoisia aikuisia. Yhteensä jalkautujia oli noin 100. Jalkautujat tekivät tiivistä yhteistyötä pelastuslaitoksen, poliisiin, SPR:n ja sosiaalipäivystyksen kanssa.

– Yhteistyö eri tahojen kanssa sujui erinomaisesti ja se oli onnistuneen illan edellytys. Saumaton yhteistyö takasi sen, että saatoimme tarjota nuorille sen läsnäolon ja avun, mitä he tarvitsivat, sanoo Muriuki

Illan aikana jalkautujat kohtasivat noin 3000 nuorta, joista 470 kaipasi jonkinlaista apua ja joista noin 100 ohjattiin eteenpäin esimerkiksi poliisille tai SPR:n ensiapupisteelle.

Lisätietoja

Tiia Muriuki
Koordinaattori
Puhelin:
040 485 6080
Jaa sosiaalisessa mediassa