Nuorisopalvelujen työntekijät ovat nuorten kanssa myös koulujen päättäjäispäivänä

Koululaiset juhlivat koulujen päättymistä ja alkavaa kesälomaa 1.6.2024. Juhlapäivänä Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen nuoriso-ohjaajat jalkautuvat juhlijoiden pariin sekä ovat läsnä verkossa Nuorten Tampereen Discord-serverillä ja nuorisokeskuksissa.

Nuoret ovat perinteisesti kokoontuneet Tampereella Rosendahlin rantaan juhlimaan alkavaa kesälomaa. Tänäkin vuonna päättäjäisiltana rannalle juhlivan nuorison pariin jalkautuu joukko aikuisia kohtaamaan ja auttamaan juhlivia nuoria. Tampereen kaupungin nuorisopalvelujen työntekijöiden kanssa jalkautumassa on naapurikuntien nuorisotyön ammattilaisia sekä joukko vapaaehtoisia. Yhteensä rantaan jalkautuu noin 100 aikuista.

Koulujen päättäjäispäivän jalkautumisessa on tärkeää eri tahojen saumaton yhteistyö. Nuorisopalvelujen lisäksi Rosendahlin rannassa päivystää Pelastuslaitos, Poliisi, PSHP, SPR ja sosiaalipäivystys.

– Jalkautumista on tänäkin vuonna rakennettu vahvassa yhteistyössä nuorten turvallisuuden takaamiseksi. Nuorten kohtaaminen on nuorisotyön ydin ja se on juuri se, mitä me olemme Rosendahlissa tekemässä, kertoo Tampereen nuorisopalvelujen koordinaattori Tiia Muriuki.

Rosendahlin rannan lisäksi joukko nuorisopalvelujen työntekijöitä päivystää Nuorten Tampereen Discord-serverillä, joka on avoinna päättäjäispäivänä klo 18–01. Lisäksi Hervannan nuorisokeskus Kupoli on avoinna klo 17–00 ja Koskikeskuksen nuorisokeskus Kolo klo 16–22.

Vinkit juhlimaan lähtevän nuoren vanhemmille

  1. Tiedä, missä nuori on ja kenen kanssa.
  2. Sovi kotiintuloaika.
  3. Keskustele etukäteen, millä tunnelmalla nuori lähtee ulos
  4. Nuorelle kannattaa sanoa, että oli tilanne mikä tahansa, aina voi tulla kotiin.
  5. Älä salli alle 18-vuotiaan alkoholinkäyttöä.
  6. Varmista, että nuorella on puhelin päällä ja että siinä on tarpeeksi virtaa.
  7. Pidä oma puhelin päällä ja ole ajokunnossa.
     

Lisätietoja

Tiia Muriuki
Koordinaattori
Puhelin:
040 485 6080
Kuvat: Pexels
Jaa sosiaalisessa mediassa