Tampere avusti ikäihmisten kokoontumista

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta myönsi kokouksessaan 29.5.2024 avustuksia ikäihmisten kokoontumistilojen vuokrakustannuksiin. Tukea jaettiin seitsemälle yhteisölle yhteensä 30 280 euroa.

Avustuksen kokonaismääräraha oli 70 000 euroa, mutta siitä myönnettiin ikäihmisten hyvinvoinnin edistämisen yleisavustuksen yhteydessä Tampereen Hervantalaisille Venlantuvan tilakustannuksiin 11 300 euroa. Niinpä jaettavaa jäi 58 700 euroa, josta siis myönnettiin 30 280 euroa.

Avustusta saivat Ehkäisevä päihdetyö EHYT, Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI, Tampereen Eläkkeensaajat, Tampereen Seudun Eläkkeensaajat, Tampereen kansalliset seniorit, Mansen Eläkkeensaajat sekä Pohjois-Teiskon maa- ja kotitalousseura.

Rahaa sai hakea vain ikäihmisille avoimen toiminnan vuokrakustannuksiin, mutta ei esimerkiksi yhtiövastikkeisiin, toimistokuluihin tai tilavaraus- tai käyttömaksuihin. Avustus on tarkoitettu vain jo olemassa olevan toiminnan kustannuksiin, ja se on käytettävä vuoden 2024 aikana.

- Myönnetyillä avustuksilla kaupunki turvaa ikäihmisten toimintoja Tampereella. Kokoontumiset ja aktiivinen toiminta ylläpitävät seniorien toimintakykyä ja ehkäisevät yksinäisyyttä, muistuttaa sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo.

Lisätietoja

Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Lauri Savisaari
Johtaja
Puhelin:
040 801 6081
Teksti: Ismo Lehtonen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa