Lupiinitalkoot alkavat perjantaina Peltolammilta

Lupiini on kukkiessaan kaunis, mutta Suomen luonnossa haitallinen vieraslaji, joka vie elintilaa alkuperäisiltä kasveilta. Sitä kitketään talkoilla kolmessa kohteessa Tampereella kesän alussa. Ensimmäinen talkoopaikka on Peltolammin Rukkamäenpuisto perjantaina 31.5.2024.
Kaksi aikuista ja lapsi nurmikkorinteessä Aikuisilla on käsissä muovisäkit. Oikeassa laidassa kulkee asfalttitie.
Lupiineja raivattiin Epilässä myös viime kesänä.

Lupiinitalkoot järjestetään osana Lisää luonnon monimuotoisuutta -tapahtumia. Tapahtumien aluksi keskustellaan luonnon monimuotoisuudesta ja vieraslajien poistamisen tärkeydestä. Sen jälkeen halukkaat pääsevät tuumasta toimeen kitkemään lupiineja.

Lupiinien maasta kaivamiseen on paikan päällä tarjolla lapioita ja kaivajille juotavaa sekä pientä purtavaa. Talkoolaiset tarvitsevat kotoaan mukaan vain työhanskat ja sään mukaisen varustuksen.

Rukkamäenpuistossa hoidetaan perinnemaisemaa

Peltolammin Rukkamäellä talkoopaikka sijaitsee suunnilleen osoitteessa Rukkamäentie 10, vastapäätä Peltolammin koulua. Rukkamäenpuistossa on perinnemaisemaa, jonka arvoniittyä saapuvat tänä kesänä hoitamaan suomenkarjaa edustavat naudat. Lupiinia kitketään laidunalueen ulkopuolelta. 

Talkoot jatkuvat keskiviikkona 5.6. Epilänharjun arvoniityllä osoitteessa Soraharjuntie 28–48 ja torstaina 6.6. hävitetään lupiineja Niemenrannan Sahavainionpuistossa. 

Kaikki tapahtumat alkavat kello 17, mutta myöhemminkin voi liittyä mukaan, sillä talkoiden lopetusaika on kello 19.

Lisätietoja

Hanna Eronen
Maisema-asiantuntija
Puhelin:
050 5605957
Teija Ahonen
Ympäristösuunnittelija
Puhelin:
041 730 4733
Teksti: Ismo Lehtonen
Kuvat: Hanna Eronen
Jaa sosiaalisessa mediassa