Lasten galleriassa esillä vauvojen ja taaperoiden taidetta

Lasten gallerian kevään viimeinen näyttely avautui lauantaina 10.5.2024. Näyttely esittelee vauvojen ja taaperoiden Vauvojen värikylpy © -kursseilla tehtyjä maalauksia.

Kuvataiteilija Laura Mäkelän ohjaamat kurssit pidettiin Haiharan taidekeskuksessa kevään 2024 aikana. Vauvojen ja taaperoiden värikylpytaidetta -näyttelyn teokset on maalattu nenän päällä, maaleja maistellen, sormin ja varpain. Maaleina ovat toimineet esimerkiksi sahramigeeli, lääkehiili ja punajuuri. Kaikki maaliaineet ovat syömäturvallisia.

Vauvojen värikylpy © on Porin Lastenkulttuurikeskuksen ja Porin taidemuseon yhdessä kehittämä varhaisen kuvataidetoiminnan konsepti. Vauva- ja lapsiperheille suunnattu moniaistinen taidetoiminta tukee vanhemman ja lapsen yhteyttä, yhteistoimijuutta sekä rakentaa lapsen positiivista minäkuvaa. Värikylvyssä lapsi on aktiivinen toimija. Väri- ja makuaistimusten rinnalla värikylpytyöpajoissa käytetään usein äänimaisemaa sekä eri väristä ja tuntuista virikemateriaalia, kuten vauvojen leluja ja erilaisia kankaita. Kursseille voi osallistua 4 kk ikäisestä alkaen. 

Vauvojen ja taaperoiden väirkylpytaidetta – näyttely on auki Kulttuuritalo Laikun aukioloaikoina 20.6.2024 saakka. 

Käytävägallerian näyttelyt ovat osa Lastenkulttuurikeskus Rullan ja Kulttuurikasvatusohjelma Taidekaaren kehittämää Lasten galleria -kokonaisuutta, joka tuo lasten ja nuorten taidetta julkiseen tilaan vuoden 2024 aikana. 

Teksti: Mia Saharla
Jaa sosiaalisessa mediassa