Metson messuja vietetään 20. huhtikuuta

Pääkirjasto Metsossa järjestettävä maksuton kirjallisuus- ja musiikkitapahtuma Metson messut kokoaa yhteen pienkustantajia sekä muita kulttuurialan toimijoita. Luvassa on runsaasti ohjelmaa kaikenikäisille.

Pääkirjasto Metsossa järjestetään lauantaina 20. huhtikuuta klo 10–17 Metson messut. Maksuttomassa tapahtumassa on näytteilleasettajina noin 30 pienkustantamoa ja muuta kulttuurialan toimijaa. Kullakin näytteilleasettajalla on oma esittely- ja myyntipöytä pääkirjaston pääkerroksessa. Lisäksi lähes kaikki mukanaolevat toimijat tuottavat tapahtumaan kirjallisuus- tai musiikkiaiheista ohjelmaa.

Tampereen kaupunginkirjasto järjestää Metson messut jo kolmatta kertaa. Yleisö on löytänyt tapahtuman hyvin, ja siitä on saatu kiittävää palautetta.

- Keväiset Metson messut alkavat olla jo perinne, josta on mukava pitää kiinni. Messuilla haluamme tarjota yleisölle maksuttoman tapahtuman, jossa pääsee nauttimaan laadukkaasta ja monipuolisesta ohjelmasta. Samalla voimme myös tarjota erilaisille toimijoille mahdollisuuden tulla esittelemään omaa toimintaansa. On hienoa, että kirjasto voi tukea paikallista kulttuuria tälläkin tavoin, kirjastonhoitaja Tuija Valli Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.


Haastatteluja, esityksiä ja työpajoja 

Metson messut näkyvät pääkirjaston kaikissa kerroksissa kymmenien haastattelujen, esitysten ja työpajojen muodossa. Pääkerroksessa Metson lavalla vierailee muuan muassa toimittaja Matti Kuusela (klo 11.30), jota hänen tuoreesta Journalisti-teoksestaan haastattelee Marko Vesterbacka. Työhyvinvoinnin professorina ja dosenttina toiminut Marja-Liisa Manka (klo 14) kertoo kirjastaan Elämänilon jäljillä, juurten tuntemus avaimena. VHS-klubin videotyöpajaan voi osallistua klo 10–16.30.

Parvikerroksen musiikkiosastolla vierailevat muun muassa triplajuhlavuotta viettävä laulaja Anneli Saaristo (klo 12) sekä muusikko ja kirjailija Tommi Liimatta (klo 13). Päivän päätteeksi (klo 16) messuvieraita viihdyttää Mara Balls. Cafe Metson ohjelmassa on luvassa muun muassa Tuija Välipakan ja Susi Nousiaisen Runohetki (klo 10.30) ja runoilija Pekka Kytömäen vierailu (klo 15.30).

Messujen ohjelmassa on huomioitu myös perheen pienimmät. Pohjakerroksen Lehmus-salissa alkaa klo 10.30 Maco Oeyn lastenkonsertti, ja Satuhuoneessa pääsee klo 11–14 osallistumaan Rullan järjestämään Pienen pienet ötökät -taidepajaan. Yöstäjän Mielikutitustyöpajassa klo 11–15 kokeillaan sanataidetta.

Pääkirjasto Metso on messujen vuoksi avoinna poikkeuksellisesti klo 10–17. Pääkirjaston palvelut ovat käytössä normaalisti messupäivänä. Myös Cafe Metso palvelee koko päivän ajan, ja tarjolla on Croissantbuffa klo 10–14. 

Lisätietoja

Tuija Valli
Tampereen kaupunginkirjasto Kirjastonhoitaja
Elina Alatalo
Kaupunkikulttuuriyksikkö Koordinaattori
Puhelin:
040 146 1239
Teksti: Emma Salmi
Jaa sosiaalisessa mediassa