Kaikkien Tampereella juhlitaan romanipäivää – tervetuloa tutustumaan romanikulttuuriin

Maanantaina 8.4.2024 vietetään kansainvälistä romanipäivää. Tampereella päivää juhlitaan pääkirjasto Metsossa, jossa on kaikille avoin, koko perheen tapahtuma klo 13–17. Tilaisuudessa kuullaan musiikkiesityksiä ja alustuksia romanikulttuurista ja -historiasta. Romanipäivän kunniaksi romanien lippu liehuu Raatihuoneen ja Sampolan lipputangoissa.

Kansainvälisenä romanipäivänä 8.4. kunnioitetaan romanien kulttuuria ja kieltä osana eurooppalaista kulttuuriperintöä. Romanipäivä on ollut Suomessa kansallinen liputuspäivä vuodesta 2014 alkaen.

Tampereella kansainvälistä romanipäivää juhlistetaan Suomen lippujen lisäksi romanien omalla lipulla, joka nostetaan salkoon Raatihuoneella ja Sampolassa.

Romanipäivää juhlitaan myös pääkirjasto Metsossa, jossa on kaikille avoin ja pääsymaksuton romanikulttuuritapahtuma maanantaina 8.4.2024 klo 13–17. Tilaisuudessa kuullaan musiikkiesityksiä sekä alustuksia romanikulttuurista ja -historiasta. Metson kohdalla Hämeenpuistossa perheen pienimmät pääsevät ratsastamaan Helmi-shetlanninponilla.

Naal ta Akadiives eli tervetuloa viettämään romanipäivää kanssamme, toivottaa TamRoma ry:n puheenjohtaja Keijo Svart.

Romanijuhla 8.4.2024

Tilaisuus on pääkirjasto Metson Lehmus-salissa (Pirkankatu 2, Tampere). Pohjakerroksessa olevaan Lehmus-saliin on esteetön käynti Hämeenpuiston puoleisesta ovesta. Ovi avautuu painikkeesta. Salin lähellä on esteetön WC.

  • Klo 13.00 Kahvit (50 ensimmäiselle)
  • Klo 13.15 Tilaisuuden avaus: Tervetuloa romanipäivän juhlaan / yhdenvertaisuuskoordinaattori, romanityöryhmän sihteeri Mikko Ala-Kapee
    Kaikkien Tampere: Turvallisemman tilan periaatteet / yhdenvertaisuuskoordinaattori Mikko Ala-Kapee
  • Klo 13.30 Ennen ja nyt: johdatus romanikulttuuriin ja -historiaan / Tamroma ry:n puheenjohtaja Keijo Svart sekä muita yhdistyksen aktiiveja
    Musiikkiesityksiä / laulajat Jasmin Helmi ja Pertti Palm
  • Klo 17.00 Tilaisuus päättyy

Romanijuhlan järjestävät TamRoma ry, Tampereen kaupungin romanityöryhmä sekä Tampereen seurakunnat.

Tapahtuma on osa Tampereen kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman toteutusta.

Editoitu 5.4.2024 klo 9.50. Poistettu tieto pormestari Kalervo Kummolan vierailusta tapahtumassa. 

Lisätietoja

Mikko Ala-Kapee
Yhdenvertaisuuskoordinaattori
Puhelin:
040 515 6166
Keijo Svart
TamRoma ry:n puheenjohtaja
Puhelin:
040 801 2732
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Laura Happo / Tampereen kaupunki
Jaa sosiaalisessa mediassa