Hiedanrannan koulun kaavaluonnos valmistui

Hiedanrantaan suunnitellun koulu- ja päiväkotirakennuksen, niitä palvelevien liikuntarakennusten ja osan Hiedanrannan tulevaa keskuspuistoa käsittävän asemakaavan valmisteluaineisto on nyt nähtävillä. Aineistoon voi tutustua Tampereen kaupungin palvelupisteessä osoitteessa Frenckellinaukio 2B, sekä kaupungin verkkosivuilla.
Asemakaavakartta.
Asemakaavan nro 8895 rajaus virastokartalla.

Kaava-alue, numeroltaan 8895, sijaitsee tulevan Hiedanrannan alueen ja Lielahden rajamailla, noin neljä kilometriä keskustasta. Asemakaava perustuu aikaisemmin laadittuun Hiedanrannan yleissuunnitelmaan. 

 Koulun, päiväkodin ja liikuntapalveluiden tontit rajautuvat tulevaan Keskuspuistoon, jonka alueelle jää muinaisjäännöksiä, vanha ligniinitehtaan konttori ja Nottbeckin kappeli sekä hautausmaa. Rakenteilla oleva raitiotien Lentävänniemen haara kulkee aivan koulun vierestä. 

Koulurakennus suunnitellaan rakennettavaksi kahdessa vaiheessa ja valmiina se tarjoaa tilat 1500 oppilaalle ja 200 päiväkotilapselle. Kaava-alueelle on suunnitteilla myös Hiedanrannan liikuntarakennuksia ja pelikenttiä.

Lisätietoja

Jari Vaarma
Projektiarkkitehti
Teksti: Ismo Lehtonen
Jaa sosiaalisessa mediassa