Tampere tuki kulttuuria ja liikuntaa

Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta jakoi vuoden 2024 yleisavustukset liikunta- ja kulttuurijärjestöjen tukemiseen. Kulttuuri- ja taideyhteisöjen avustuksia myönnettiin 44 hakijalle yhteensä 431 500 euroa ja kahdeksankymmentä liikuntajärjestöä sai yhteensä 776 000 euroa.

Kulttuuriavustuksilla edistetään ammattimaista taiteellista työtä ja toimintaa, monipuolistetaan kaupungin kulttuuri- ja taidetarjontaa ja ylläpidetään paikallista kulttuuriperintöä. 

Yhdentoista yhteisön hakemukset siirrettiin kulttuuriharrastustoiminnan avustuksiin.

Kulttuurin tila-avustuksia myönnettiin seitsemälle yhteisölle yhteensä 422 194,22 euroa. Tila-avustukset eivät ole suoria raha-avustuksia, vaan kaupunki luovuttaa omistamiaan tiloja käyttöön vastikkeetta tai alennetulla vuokralla.

- Liikunta- ja kulttuuriyhteisöt tekevät erittäin vaikuttavaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyötä Tampereella. Avustuksilla saadaan vaikuttavuutta paljon enemmän, kuin mihin vastaavalla avustussummalla mitään toista reittiä pitkin päästäisiin. Edelleen vapaaehtoistyö on korvaamaton osa liikunta- ja kulttuuritoimintaa, mistä kiitos kaikille sitä tekeville, kiittelee sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo.

Liikunta-avustuksilla tuetaan erityisesti nuorten liikkumista

Liikunta-avustuksia myönnetään pääsääntöisesti tamperelaisille yhteisöille, jotka keskittyvät pääosin kaupunkilaisille suunnattuun terveyttä edistävään liikuntaan. Alle 20-vuotiaiden aktiivisesti toimintaan osallistuneiden jäsenten määrällä on huomattava merkitys avustuksen myöntämiselle.

Soveltavan liikunnan järjestämiseen myönnettiin avustuksia kahdellekymmenelle yhteisölle yhteensä 27 500 euroa. Soveltava liikunta on suunnattu vammaisille, pitkäaikaissairaille sekä iäkkäille henkilöille, joiden toimintakyky on selvästi heikentynyt. 

Varalan Säätiö sai 50 000 euron erillisavustuksen Tampereen Urheiluakatemian toimintaan. Summa on sama kuin viime vuonna. 

Pesäpalloseura Manse PP sai lisäksi 36 000 euron projektiavustuksen miesten ja naisten edustusjoukkueiden toimintaan. Summalla korvataan muun muassa Kaupin pesäpallostadionin rakennustöiden seurauksena seuralle aiheutuvia lisäkuluja korvaavien peli- ja harjoituspaikkojen käytöstä.
 

Lisätietoja

Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Lauri Savisaari
Johtaja
Puhelin:
040 801 6081
Teksti: Ismo Lehtonen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa