Tampereella julkaistiin polku nuorten työllisyyden tukemiseksi

Tampereella järjestettiin 13.3.2024 Nuorten työllisyysohjelman virallinen julkistamistilaisuus. Ohjelma pyrkii tarjoamaan nuorille selkeitä polkuja työelämään ja yrittäjyyteen. Tilaisuus keräsi paikallisia nuoria sekä alan toimijoita kuulemaan ja keskustelemaan ohjelman tavoitteista ja käytännön toteutuksesta.
Henkilöitä seisomassa lavalla.
Nuorten työllisyysohjelman virallinen julkistamistilaisuus 13.3.2024

Nuorten työllisyysohjelman julkistamistilaisuuden avasi Tampereen kaupungin pormestari Kalervo Kummola yhdessä työllisyysjohtaja Regina Saaren ja nuorisovaltuuston puheenjohtajan Oliver Priimägin kanssa. Ohjelman ytimenä on nuorten työllistymisen tukeminen eri kohderyhmille suunnattujen polkujen kautta, ja tästä esiteltiin käytännön esimerkkejä tilaisuuden aikana.

Tilaisuudessa kuultiin nuorten työelämäpolun eri vaiheisiin liittyvien toimijoiden, kuten opetus- ja työllisyystoimen, järjestöjen ja yritysmaailman panoksesta työllisyysohjelman toteutukseen. Ilkka Peltomaa, ohjelman valmistelija, totesi ohjelman olevan hyvän yhteistyön tulos: monialainen, kehittyvä ja elävä ohjelma.

Nuoret olivat aito ja innostunut osa ohjelmaa – niin aloitteen tehneet nuorisovaltuuston edustajat kuin nuoret työelämäpolun eri vaiheissa: pikkuyrittäjät peruskoulusta, nuori peruskoulun TET-jaksolta, jatko-opiskelijat, start-up yrittäjä, maahanmuuttaja ja uuden startin elämäänsä työkokeilun kautta saanut nuori.

– Nuorten työllisyysohjelman julkistamistilaisuus oli sellainen kuin itse ohjelmakin pyrkii olemaan eli elävä, yhteistyötä rakentava ja oppiva ohjelma, kommentoi puolestaan Robert Arnkil, toinen ohjelman valmistelijoista. 

Kahvitauolla käytiin vilkasta keskustelua, ja nuoret pikkuyrittäjät esittelivät omia tuotteitaan. Päivän päätteeksi keskusteltiin ohjelman käynnistämisestä vuodelle 2024 sekä kaupungin roolista sen toteutuksessa. Nuorten osallistaminen ja äänen kuuleminen nousivat keskeisiksi teemoiksi keskustelussa.

Nuorten työllisyysohjelma on luonut pohjan yhteistyölle ja toiminnalle, joka tukee nuorten työllistymistä ja yrittäjyyttä Tampereen alueella. Ohjelman käynnistämisen odotetaan edistyvän suunnitelmien mukaisesti ja tarjoavan nuorille entistä parempia mahdollisuuksia työelämään.

Lisätietoja

Ilkka Peltomaa
Erityisasiantuntija
Teksti: Tuija Jaatinen
Kuvat: Tuija Jaatinen
Jaa sosiaalisessa mediassa