Härmälään suunnitellaan pysyviä muutoksia liikenteeseen – vastaa kyselyyn

Härmälän ja Rantaperkiön alueesta halutaan tehdä turvallisempi liikkua kävellen, pyörällä ja autolla. Liikenteeseen suunnitellaan nyt pysyviä muutoksia viime vuoden rauhallisen liikenteen naapuruston kokeilun kokemusten pohjalta. Vaikuta suunnitelmiin vastaamalla kyselyyn.
Ilmakuva Talvitien ja Härmälänkadun liittymän korotuksesta.
Viime vuonna Rantaperkiöön rakennettiin korotettu liittymä Talvitien ja Härmälänkadun risteykseen liikenteen rauhoittamiseksi. Toinen tuli Talvitien ja Lentokentänkadun risteykseen.

Vastaa kyselyyn liikennesuunnitelmasta

Härmälään ja Rantaperkiöön laaditaan uutta liikennesuunnitelmaa. Suunnitteilla on pysyviä muutoksia liikenteen rauhoittamiseksi sekä kävelyn ja pyöräilyn turvallisuuden lisäämiseksi esimerkiksi koulureiteillä. Suunnitelmaluonnoksessa esitetään niin katujen katkaisuja, hidasteita kuin myös uusia jalkakäytäviä.  

Suunnitelmiin toivotaan nyt näkemyksiä asukkailta sekä alueella paljon liikkuvilta. Näkemyksiään pääsee kertomaan vastaamalla verkkokyselyyn viimeistään 8.4.2024. Kyselyssä voi tutustua suunniteltuihin muutoksiin niin autoilijoiden kuin myös pyöräilijöiden ja kävelijöiden näkökulmasta sekä merkitä kartalle näkemyksiä ehdotetuista kehitystoimista.

Kyselyn vastausten pohjalta tehdään mahdollisia muutoksia suunnitelmiin. Yhdyskuntalautakunta käsittelee liikennesuunnitelmaa loppukeväästä ja tekee siitä päätöksen.  

Lähtökohtana kokeilun palautteet sekä raitiotie

Suunnittelun lähtökohtana ovat viime vuoden rauhallisen liikenteen naapurusto -kokeilusta saadut palautteet ja kokemukset. Kokeilussa katkaistiin ja kavennettiin katuja muun muassa kukkalaatikoiden avulla syksyn ajaksi. Tavoitteena oli vähentää läpiajoliikennettä sekä parantaa liikenneturvallisuutta.  

Moni asukas koki etenkin lasten ja ikäihmisten liikkumisen turvallisuuden lisääntyneen kokeilun aikana. Kokeilun yhteydessä tehdyissä kyselyissä tärkeimmiksi kehitettäviksi asioiksi nousivat kävelyn, pyöräilyn ja etenkin koulureittien turvallisuuden parantaminen sekä ajoneuvoliikenteen vähentäminen ja nopeuksien laskeminen asuinkaduilla.

Tämän lisäksi suunnittelun taustalla on keskeisenä tekijänä raitiotien mahdollinen rakentaminen Hatanpään ja Härmälän kautta Pirkkalaan. 
–Raitiotie tulee toteutuessaan muuttamaan Nuolialantien liikennejärjestelyitä merkittäväksi, mikä vaikuttaa myös muihin Härmälän ja Rantaperkiön katuihin. Nyt suunnitellaan, miten kokonaisuudesta saataisiin turvallinen ja toimiva, kertoo liikenneinsinööri Katja Seimelä Tampereen kaupungilta.

Härmälän ja Rantaperkiön suunnittelualue kartalla.
Liikennesuunnitelmassa tarkastellaan aluetta, jota rajaavat Nuolialantie – Sarakulmankatu – Ilmailunkatu – Tampereen ja Pirkkalan raja ja Perkiönkatu.

Lisätietoja

Katja Seimelä
Liikenneinsinööri
Puhelin:
040 149 3684
Teksti: Laura Lettenmeier
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa