Eikö kesätyö houkuta? Kuusi syytä kesätyön tekemiseen

Menisikö kesätöihin, vai viettäisikö vapaan kesän ilman velvollisuuksia? Vaikka työntäyteinen kesä ei aina kesän kynnyksellä tunnu kaikista houkuttelevimmalta vaihtoehdolta, niin kesätyön tekeminen on aina kannattavaa.

Tässä on kuusi syytä, jotka kannustavat sinuakin viettämään kesää myös töitä tehden.

1. Rahaa tulevaisuuteen

Oman rahan tienaaminen onkin kaikista ilmiselvin kannustin. Kesätöistä tienaamallasi rahalla voit esimerkiksi rahoittaa kesän ja syksyn menojasi. Halusitpa sitten mennä festareille, käydä leffassa tai uusia vaatekaappisi, kesätöiden myötä pulskistunut lompakkosi mahdollistaa itsenäisyyden ja menojesi suunnittelemisen aivan toisella tavalla. Rahavirtaa seuraamalla opit myös budjetoimisen arvokkaan taidon.

2. Arvokasta kokemusta

Kesätyön kautta pääset työskentelemään erilaisien ihmisten kanssa vaihtelevissa tilanteissa. Karttuva kokemus ja vastuu antavat sinulle esimakua tulevaisuudesta sekä auttavat sinua tunnistamaan omat vahvuutesi ja kehittämisen kohtasi. Tulevaisuuden työnhakusi helpottuu merkittävästi, kun ansioluettelostasi löytyy aiempaa työkokemusta. Kesätyöt osoittavat, että olet vastuuntuntoinen ja omatoiminen. Työhaastattelutkin sujuvat helpommin, kun olet jo treenannut niitä.

3. Vahvista itseluottamustasi

Kokemuksen ja pankkitilin kasvaessa myös itseluottamuksesi vahvistuu. Kesätyössä opit kantamaan vastuun omasta työstäsi. Samalla pääset nauttimaan hyvin tekemäsi työn tuomasta huomiosta. Työkavereiltasi ja esimieheltäsi saamasi positiivinen palaute vahvistavat itseluottamustasi eri tavalla kuin vaikkapa valmentajilta, vanhemmilta tai opettajilta saatu palaute. Hyvin tehdystä työstä saa ja pitää olla ylpeä. Luota siis osaamiseesi ja vahvista taitojasi rohkeasti kesätyössä. Kun syksy saapuu, olet monta kokemusta rikkaampi.

4. Laajenna verkostoasi

Kesätyö on loistava tilaisuus luoda suhteita ja kasvattaa verkostoasi. Verkostot helpottavat kesätyöpaikkojen löytämistä seuraavanakin vuonna. Kun teet työsi hyvin, sinulla on mahdollisuus luoda itsellesi hyvän tyypin maine ja jättää työnantajalle ja työkavereillesi positiivinen mielikuva osaamisestasi. Kaikki luomasi verkostot helpottavat myös unelmatyösi nappaamista, joten älä aliarvioi kesätöissä luomiesi suhteiden voimaa.

5. Tulevaisuuden ura

Kesätyön kautta pääset kosketuksiin työelämän kanssa. Työn lomassa saatat löytää uusia kiinnostuksen kohteita. Kenties löydät unelmiesi uran, jota et ole edes aiemmin harkinnut. Toisaalta saatat myös tunnistaa tehtäviä, joita et missään nimessä halua tehdä. Kesätyö antaa sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden kurkistaa myös, miten eri yritykset kohtelevat työntekijöitään ja millainen sisäinen ilmapiiri niissä vallitsee. Nämä huomiot auttavat sinua ymmärtämään, mitä tekijöitä sinä arvostat työntekijänä.

6. Mielenkiintoinen kesä

Töitä tekemällä kesäsi vierähtää nopeasti. Sinun ei tarvitse miettiä, mitä tekisit sillä aikaa, kun kaverisi ovat töissä. Toisaalta koko kesän ei tarvitse vierähtää ainoastaan töitä paiskiessa. Jo lyhyemmät, muutaman viikon kesätyöt antavat sinulle arvokasta kokemusta ja otteen työelämästä. Varaa siis itsellesi aikaa myös mieluisille kesämenoille.

Mistä sen kesätyön sitten löytäisi?

Haluaisitko löytää kesätyön? Kesäduuni-kampanjassa Tampereen alueen työnantajat ilmoittavat avoimista kesätyöpaikoistaan sähköisellä Tiitus-alustalla. Käy selaamassa päivittyvää kesätyötarjontaa, sillä paikkoja päivittyy sinne lisää jatkuvasti! Kampanja on käynnissä elokuun loppuun saakka.

Kesätyöseteli tukee alle 18-vuotiaan työllistymistä kesätöihin

Kesätyöseteli auttaa vuosien 2006–2009 välillä syntyneitä alle 18-vuotiaita nuoria tamperelaisia löytämään ensimmäisiä kesätyöpaikkojaan. Mahdollisuus kesätyöseteliin saattaa auttaa sinua erottumaan eduksesi työnhaussa.

Kesätyösetelipaikkoja voi lähteä etsimään itse haluamistaan yrityksistä, tai kurkata Kesäduuni-kampanjan Tiitus-alustalla ilmoitetut paikat hakusanalla "Kesätyöseteli".

Tampereen kaupungin jakama kesätyöseteli on työnantajalle tarkoitettu taloudellinen tuki nuoren kesätyöntekijän palkkaamiskustannuksia varten. Yhden setelin arvo on 320 euroa ja se myönnetään sovittuun kesätyösuhteeseen. Kesätyöseteleiden haku on käynnissä 1.4–31.7.2024.

Oma kesätyö on myös mahdollista luoda itse

Haluaisitko toteuttaa oman kesätyösi yrittäjänä? Kesäyrittäjyysseteli on tamperelaisille 1995–2009 syntyneille nuorille suunnattu 350 euron arvoinen seteli. Se myönnetään nuoren itse luomaa yritystoimintaa varten. 

Kesäyrittäjyyssetelin avulla sinun on mahdollista toteuttaa unelmasi täydellisestä kesäduunista. Käytä vahvuuksiasi, tee töitä yhdessä kaverin kanssa ja saa rahasi hauskalla, omannäköisellä tavalla. Lisäksi työelämätaitosi kehittyvät ja saat yhden kesän aikana monia kokemuksia työelämästä!

Hae seteliä ajoissa, sillä päätöksiä tehdään jo hakuaikana!

Tsemppiä kesätyönhakuun!

Teksti: Sanna Orbinski
Kuvat: Pexels
Jaa sosiaalisessa mediassa