Elinvoima- ja osaamislautakunta myönsi kohdeavustuksia välityömarkkinatoimijoille

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta myönsi 14.2.2024 Työllisyyden edistämisen kohdeavustuksia yhteensä kahdeksalle välityömarkkinoilla toimivalle yhdistykselle. Nämä yhdistykset auttavat omalta osaltaan tamperelaisia Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita saamaan paremmin töitä ja kehittämään ammatillista osaamistaan.

Vuonna 2024 avustuksia myönnetään yhteensä 271 516 euroa. Avustuksen tarkoituksena on lieventää välityömarkkinoiden toimintaan TE-palvelu-uudistuksen siirtymävaiheessa kohdistuvia vaikutuksia, jotka aiheutuvat valtion myöntämän työvoimapoliittisen avustuksen päättymisestä. Välityömarkkinoiden toiminta on tärkeää niille asiakkaille, jotka tarvitsevat enemmän tukea työllistyäkseen avoimille työmarkkinoille. Avustukset olivat haettavina 8.1.-26.1.2024.

Avustusta ovat voineet hakea voittoa tavoittelemattomat yhdistykset ja yhteisöt, jotka tarjoavat palveluja tamperelaisille Pirkanmaan työllisyyden edistämisen kuntakokeilun asiakkaille. Se on voitu myöntää toimintaan, joka tukee asiakkaiden työllistymistä ja ammatillisen osaamisen kehittämistä. Myös vieraskielisten työnhakijoiden palvelut on huomioitu.

Avustettavien toimijoiden tekemä työ parantaa asiakkaiden mahdollisuuksia saada töitä avoimilta työmarkkinoilta. Toiminta sisältää myös aktiivista yritysyhteistyötä, jonka avulla pyritään löytämään uusia työmahdollisuuksia. Lisäksi avustettava toiminta sisältää asiakkaiden sähköisten työnhakutaitojen ja digiosaamisen vahvistamista.

Myönnetyt avustukset ja avustusta saaneet toimijat

Hakuajan puitteissa saatiin 14 hakemusta. Avustukset jaettiin seuraavasti:

Jakamisen Paikka ry: 45 000 euroa
Mielen ry: 24 804 euroa
Nauha ry: 24 804 euroa
Nextiili ry: 37 300 euroa
Nokian väliasema ry: 24 804 euroa
Pirkanmaan kierrätys- ja työtoiminta ry: 45 000 euroa
Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry: 45 000 euroa
ViaDia Pirkanmaa ry: 24 804 euroa

Työllisyyden edistämisen kohdeavustukset vuodelle 2025 myönnetään edellyttäen, että valtuusto myöntää tarvittavat määrärahat talousarviossa.

Lisätietoja

Tommi Eskonen
Työllistymisen monialaisen tuen palvelujen johtaja
Puhelin:
050 361 1052
Lilli Tolvila
Kehittämiskoordinaattori
Puhelin:
040 352 2550
Teksti: Sanna Orbinski, Marja-Liisa Tuomisaari
Jaa sosiaalisessa mediassa