Aleksanterin koulun pihasuunnitelma valmistellaan erikseen muusta suunnittelukokonaisuudesta

Aleksanterin koulun pihasuunnitelma irrotetaan erikseen valmisteltavaksi muusta suunnittelukokonaisuudesta ja käsitellään myöhemmin, päätti Tampereen kaupunginhallitus 11.3.2024 kokouksessaan. Koulun perusparannuksen hankesuunnitelma ja väistötilaratkaisu hyväksyttiin muilta osin jatkosuunnittelun pohjaksi. Hankkeen toteutuksen edellytyksenä on, että sille osoitetaan vuosille 2025–2027 kustannusarvion mukainen määräraha.

Kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan kasvatus- ja opetuslautakunnan sekä asunto- ja kiinteistölautakunnan tekemien päätöksien osalta ja palautti (4.3.2024) asian takaisin valmisteluun. Palautuspäätöksien mukaan Aleksanterin koulun pihasuunnitelmaa tulee muuttaa siten, että koulun saattoliikenteen turvallisuutta edistetään nykyisestä.

Saattoliikenne halutaan ensisijaisesti toteuttaa Hallituskadun varressa parkkialueen sijaan. Vaihtoehtona on erillisten sisään- ja ulostuloreittien suunnittelu parkkipaikalle. Parkkipaikalle ei pidä suunnitella saattoliikennettä siten, että se vaatii parkkipaikalla peruuttelua.
 
Uudelleenvalmistelussa pysäköintipaikkojen riittävyys koulun henkilökunnalle turvataan. Lisäksi nykyiset muiden käyttäjien pysäköintitarpeet huomioidaan ja ratkotaan tarkoituksenmukaisesti. Kaikki koulun piha-alueen pysäköintipaikat otetaan joustavasti myös yleiseen maksulliseen käyttöön iltaisin ja viikonloppuisin. 

Aleksanterin koulun pihan laajuus mahdollistaa lapsille tärkeiden leikkialueiden virikkeellisen ja monipuolisen suunnittelun myös uudelleen valmistelussa.

Maaliskuun alusta voimaan tulleen hallintosäännön muutoksen myötä kaupunginhallituksella on ratkaisuvalta yli 10 miljoonan euron arvoisten tilahankkeiden hankesuunnitelmien hyväksymiseen.

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Elina Kalliohaka
Koordinaattori
Puhelin:
040 486 4918
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Havainnekuva, Arkkitehtitoimisto Forssi Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa