Mansen massit -yhteisörahalla asukkaiden omaa toimintaa eri puolille kaupunkia

Tampereen kaupungin uudella Mansen massit -yhteisörahalla tuetaan asukkaiden, yhdistysten ja yhteisöjen itse toteuttamaa, yhteisöllisyyttä lisäävää ja kaikille avointa toimintaa eri puolilla kaupunkia. Mansen massit -yhteisörahan myöntämisestä päättävät tamperelaiset äänestämällä. Näin varmistetaan, että yhteisöraha tulee tamperelaisten haluamaan toimintaan. Yhteisörahan hakuaika on huhtikuussa.

Tampereen kaupungilla on runsaasti avustuksia, joilla voidaan toteuttaa monipuolisesti erilaista toimintaa kulttuurista liikuntaan ja harrastustoiminnasta ympäristönsuojelutyöhön.

– Tästä avustuskokonaisuudesta on kuitenkin puuttunut yksi ulottuvuus, ja nyt voimme vastata siihen upouudella Mansen massit -yhteisörahalla, jota kokeillaan vuoden 2024 aikana, suunnittelija Lotta Harsunen kertoo.

Yhteisörahaa voi saada yhteisölliseen toimintaan, johon ei ole saatu muuta avustusta. Rahaa voivat hakea yhdistysten ja yhteisöjen lisäksi yksityishenkilöt.

Mansen massit -yhteisöraha on tarkoitettu tamperelaisten itsensä toteuttamiin tapahtumiin ja toimintaan, joka tuo asukkaita yhteen, lisää kaupungin viihtyisyyttä ja asukkaiden hyvää oloa ja on osallistujille maksutonta.

– Rahan myöntämisestä päättävät tamperelaiset äänestämällä. Näin voidaan varmistaa, että yhteisörahalla saadaan sitä, mitä tamperelaiset haluavat, Harsunen toteaa.


Huhtikuu on hakuaikaa

Mansen massit -yhteisörahaa voivat hakea yhdistykset, yhteisöt ja asukkaat.

Rahaa voi hakea sekä pienimuotoisiin että suuriin tapahtumiin ja toimintaan, joka toteutuu Tampereella. Toiminnan luonteesta riippuen yhteisörahaa voi saada muutamista satasista jopa useisiin tuhansiin euroihin.

Mansen massit -yhteisörahan hakuaika on 2.4.–29.4.2024. Sähköinen hakulomake tulee kaupungin verkkosivuille hakuajan alkaessa.

– Massirahalla voi saada aikaan monenlaista! Sitä voi hakea esimerkiksi lähipuistossa järjestettävään avoimeen piknik-tapahtumaan, oman kotialueen nuorten lupausten minifestareihin, pihakirppisten toteuttamiseen, kaupunginosan kesäjuhlien järjestämiseen, monikulttuurisiin tapahtumiin tai vaikkapa ikäihmisten korttelikerhojen tai harrastusryhmien pyörittämiseen, suunnittelija Lotta Harsunen toteaa.

– Nyt kannattaa kaikkien miettiä, mitä mukavaa voisi massirahan turvin toteuttaa Tampereella. Ajatukset kannattaa suunnata pitkälle syksyyn ja ensi vuoteen, sillä massirahaa voi käyttää aina vuoden 2025 syksyyn asti, Harsunen kannustaa.


Tamperelaiset päättävät äänestämällä rahan saajat

Toukokuussa tamperelaiset päättävät äänestämällä, mille toiminnalle myönnetään Mansen massit -yhteisörahaa.

Äänestys käydään kaupungin verkkosivuilla 20.5.–2.6.2024. Äänioikeus on kaikilla tamperelaisilla.

– Äänestyksellä varmistetaan, että Mansen massit menevät juuri sellaiseen toimintaan, johon tamperelaiset haluavat itse osallistua tai jota he muuten pitävät hyvänä, Harsunen toteaa.

Raha myönnetään eniten kannatusta saaneille ehdotuksille. Yhteisöraha maksetaan ennen tapahtuman tai toiminnan toteuttamista. Käytössä on kaikkiaan 140 000 euroa.

– Esittelemme Mansen massit -yhteisörahaa tamperelaisten illoissa maalis–huhtikuun ajan. Kaikki, joita tämä uusi rahoitusmuoto kiinnostaa, ovat lämpimästi tervetulleita mukaan näihin iltoihin kuulemaan lisää ja keskustelemaan siitä, voisiko rahaa hakea oman idean toteuttamiseen, suunnittelija Lotta Harsunen kertoo.  
 

Lisätietoja

Lotta Harsunen
Suunnittelija
Puhelin:
040 568 6122
Teksti: Johanna Kurela
Jaa sosiaalisessa mediassa