Kaupunki jakaa Kesätyöseteleitä myös tänä vuonna – tutustu uudistettuihin ehtoihin

Tampereen kaupunki jakaa nuorten alle 18-vuotiaiden kesätyöntekijöiden palkkaamista varten tarkoitettuja Kesätyöseteleitä myös vuonna 2024. Tänä vuonna Kesätyösetelin saamisen ehtoihin on tehty uudistuksia, joiden tarkoituksena on mahdollistaa setelin saaminen yhä useammalle nuorelle.
Kesätyösetelivastaava Petri Räsänen seisoo lumisena ulkona ja hymyilee. Hän pitelee käsissään isoa Kesätyösetelin tunnusta ja pieniä vihreitä Kesätyöseteleitä.
Tampereen kaupungin kesätyösetelivastaava Petri Räsänen on ollut mukana päivittämässä ehtoja aiemmilta vuosilta tulleiden palautteiden perusteella.

Tampereen kaupunki jakaa jo kolmatta vuotta 320 euron arvoisia kesätyöseteleitä. Kesätyöseteli on suunnattu vuosina 2006–2009 syntyneille tamperelaisille nuorille. Sen tarkoituksena on vahvistaa nuorten asemaa kesätyömarkkinoilla sekä madaltaa työnantajien kynnystä ottaa alle 18-vuotias nuori kesäksi töihin. Tuki maksetaan työnantajalle nuoren kesätyöntekijän palkkakustannuksia varten.

Kesätyösetelin saamisen ehtoja uudistettiin

Kesätyösetelin saamisen ehtoja uudistettiin vuodelle 2024. Uudistusten tavoitteena on, että entistä useampi nuori voisi hyödyntää seteliä.

Esimerkiksi 15 vuoden alaikärajasta tuli viime kesänä palautetta. Se johti tilanteisiin, joissa alkuvuonna syntynyt luokkakaveri pystyi saamaan kesätyösetelin ja loppuvuonna syntynyt ei. Nyt samana vuonna syntyneet hakijat voivat hakea seteliä syntymäkuukaudesta riippumatta aina 18-vuotiaaksi saakka, kertoo Tampereen kaupungin kesätyösetelivastaava Petri Räsänen.

Uutta vuonna 2024 on:

  • Kesätyöseteleiden aloitusmäärä on tänä vuonna 340 kappaletta, mikä on 90 kappaletta enemmän kuin viime vuonna.
  • Setelin alaikäraja laskee. Aiemmin seteli oli 15–17-vuotiaille nuorille. Tänä vuonna seteliä voivat hakea vuonna 2006–2009 syntyneet nuoret. Nuoren tulee kuitenkin olla alle 18-vuotias koko työsuhteen ajan.
  • Yksi työnantaja voi hyödyntää tänä vuonna kuusi seteliä aiemman neljän kappaleen sijaan.
  • Viikoittaisen työajan alaraja laskee 18 tunnista 12 tuntiin. Maksimi 30 tuntia pysyy samana.
  • Työsuhteen tuli viime vuonna sisältää yhteensä 60 tuntia työtä ja vähintään 400 euroa työehtosopimuksen mukaista palkkaa sisältäen lomakorvaukset. Tänä vuonna tuntimäärä poistetaan.

– Kokonaisuutena näillä muutoksilla haluamme luoda tasavertaiset ja joustavammat mahdollisuudet alle 18-vuotiaiden nuorten kesätöiden toteuttamiseen. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni nuori saisi arvokkaita kesätyökokemuksia, Petri jatkaa.

Kesätyöseteleiden haku on käynnissä 1.4.–31.7.2024. Kesätyöseteliä haetaan ennen kesätyön alkamista.

Kesätyöseteli on osa Kesäduuni-kampanjaa

Kesätyöseteli on osa Tampereen kaupungin Kesäduuni-kampanjaa. Kampanja yhdistää alle 30-vuotiaat työnhakijat ja työnantajien tarjoamat kesätyöpaikat. Kampanja myös tukee yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria kesäyrittäjyyssetelin ja kesäyrittäjyyspalvelujen avulla.

Lisätietoja

Petri Räsänen
Kesätyösetelivastaava
Puhelin:
040 614 9449
Teksti: Hanna Kirmanen
Kuvat: Hanna Kirmanen
Jaa sosiaalisessa mediassa