Lumi- ja vesisateet tuovat sohjoa ja liukkautta väylille viikonloppuna

Ajokeli muuttuu tänään erittäin huonoksi Tampereen alueella. Aamun ennusteen mukaan lunta alkaa sataa klo 12 jälkeen ja sateen olomuoto muuttuu iltapäivän aikana vesisateeksi. Keli on ailahtelevaa, ja sääennusteessa voi tapahtua vielä muutoksia. Perjantain lumikertymät saattavat jäädä muutamaan senttiin. Mutta on mahdollista, että sade tulee kokonaan vetenä.

Lauantaille jatkuvat lumi-, räntä- ja vesisateet muuttavat väylien pinnat sohjoisiksi ja liukkaiksi. Pahin kelitilanne iskee iltapäivän työmatka- ja viikonloppuliikenteeseen.

–Kehotamme malttiin liikenteessä niin kaupunkimme katuverkolla kuin valtion tiestölläkin. Tampereen Infran henkilöstö ja urakoitsijat tekevät parhaansa, jotta kadut sekä jalankulku- ja pyöräilyväylät pysyvät liikennöitävässä kunnossa, sanoo Tampereeen Infran työpäällikkö Antti Sorvali.

Ajoradat ja pyörätiet kaupungin huoltovastuulla, jalkakäytävät pääsääntöisesti kiinteistöjen

Katujen ja pyöräteiden talvikunnossapito kuuluu kaupungille eli käytännössä Tampereen Infralle. Jalkakäytävien talvikunnossapito kuuluu pääsääntöisesti kiinteistön haltijoille eli käytännössä kiinteistöjä hoitaville huoltoyrityksille tai omakotitalojen asukkaille.

Kadut aurataan tärkeysjärjestyksessä kunnossapitoluokan mukaan. Ensin aurataan pääväylät sekä pelastuslaitoksen ja joukkoliikenteen käyttämät reitit, sitten paikalliset kokoojakadut ja viimeiseksi pienemmät kadut kuten asuntokadut. Jalankulku- ja pyöräteistä ensiksi huolletaan pyöräilyn seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit. 
 

Lisätietoja

Antti Sorvali
Tampereen Infra: Työpäällikkö
Puhelin:
041 731 0940
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa