Tampereen kaupunki palkitsi vuonna 2023 menestyneitä urheilijoitaan

Hämeen urheilugaalaa vietettiin perjantaina 2.2.2024 Tampere-talossa - Tampereen kaupunki huomioi lähes sata urheilijaa.

Hämeen urheilugaalassa Tampere-talossa palkittiin viime vuoden parhaat urheilijat ja taustavoimat. Gaalaan kutsuttiin vuoden 2023 aikana menestystä niittäneitä urheilijoita useasta eri lajista. Tänä vuonna Tampereen kaupunki kutsui juhlailtaan 103 urheilijaa, jotka olivat saavuttaneet joukkueina tai yksilöinä menestystä kansainvälisillä areenoilla kuten esimerkiksi Tampereen Pyrintöä edustavan Reetta Hurskeen EM-kulta aitajuoksussa sekä Suomen ennätys Kalevan kisoissa. EM-kultaa sekä MM-pronssia saavutti Black Eagle Taekwon-Doa edustanut Ariella Figueroa ja samaa seuraa edustanut Mira Sjövall, joka menestyi upeasti saavuttaen kaksi MM-kultasijoitusta taekwon-dosta sekä potkunyrkkeilystä EM-pronssia. 

SM-kultamitalisteja gaalaillassa nähtiin yksilö- sekä joukkuelajeista, kuten uinnista sekä parauinnista, nyrkkeilystä, potkunyrkkeilystä, yleisurheilusta, telinevoimistelusta, trampoliinivoimistelusta, painonnostosta, suunnistuksesta, kahvakuulasta, cheertanssista, akrobatiavoimistelusta, melonnasta, soudusta, telinevoimistelusta sekä pöytätenniksestä. 


Erityishuomionosoitukset Tampereen frisbeeseuralle sekä Tätiparkourille


Tampereen kaupunki halusi palkita Vuoden urheiluseurana Tampereella aktiivisesti toimivan Tampereen Frisbeeseuran esimerkillisestä toiminnasta frisbeegolfin lajin edistämiseksi junioritoiminnasta aina kilpatasolle saakka. Seurassa toimii reilusti toista sataa jäsentä ja seuran toimintaan kuuluvat erilaisten harjoitusten, kisojen ja muiden tapahtumien järjestäminen Tampereella ja lähikuntien alueella. Seuran kotiratana toimii vuonna 2018 valmistunut Tampereen Frisbeegolfkeskus Ruotulassa, jota kunnossapidetään seuran toimesta talkoovoimin. Frisbeegolfin kattojärjestö PDGA myönsi frisbeegolfin MM-kisat pelattavaksi Tampereella ja Nokialla heinäkuussa 2025, jolloin kenttää pelaamaan tulevat kaikki maailman parhaat pelaajat.


Toinen erityishuomionosoitus annettiin Vuoden liikuntatekona Tätiparkourille, joka on näyttelijä Elisa Piispasen käynnistämä pop-up temppuilutapahtuma, joita on järjestetty Tampereen Teatterin ja Kulttuuritalo Laikun ympäristössä. Alun perin Ruotsissa suosioon noussut ”tantparkour” inspiroi Piispasta kokeilemaan lajin suomalaisversiota kotikaupungissaan. Ensimmäiset kokeilut olivat menestys tuoden iloa ja naurua mukana olleille. Temppuhetkiin on osallistunut 40–70-vuotiaita naisia ja miehiä - Tätiparkour ei ole vain tätejä varten. Tämä maksuton liikuntaan ja yhteiseen hassutteluun tähtäävä toiminta on yhden naisen vetämää ja osoitus siitä, kuinka yksi ihminen voi luoda ilmiön ja tuoda iloa ympärilleen. Maailman myllerrysten keskellä kaupunkiin tarvitaan iloa ja yhteistä tekemistä, ja tätiparkour on juuri sitä. Elisa Piispanen on Tampereen Teatterin näyttelijä, joka tunnetaan muun muassa näytelmistä Anastasia-musikaali ja komedia Salaisuuksien ilta. Hänellä on myös joogaopettajan, astangajoogaohjaajan ja tankotanssiohjaajan koulutus.

Tilaisuuden järjestäjänä toimi Hämeen Liikunta ja Urheilu ry. Yhteistyökumppaneina olivat Tampereen kaupunki, Kauppaneuvos Kalle Kaiharin tukisäätiö, Suomen Jääkiekkoliitto Hämeen alue, Suomen Salibandyliitto, Suomen Voimisteluliitto, Tampereen Urheilun Edistämissäätiö, TUL Tampereen piiri ja Varalan Urheiluopisto.


Gaalahumun kuvagalleriaan voi tutustua Hämeen Liikunta ja Urheilun verkkosivuilta. 
Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (hlu.fi)


3.2. Tarkennettu mitalisijoitustiedot. 
 

Teksti: Satu Lähteenmäki
Kuvat: Satu Jarva
Jaa sosiaalisessa mediassa