Monicon tarjoaa tekemistä talvilomalle 

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Tampereen kaupunginkirjasto järjestävät talvilomaviikolla maksuttoman tapahtuman animesta, mangasta ja cosplaysta kiinnostuneille nuorille.


Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Tampereen kaupunginkirjasto järjestävät aiempien vuosien tapaan yhteisesti ohjelmaa talviloman viettäjille. Keskiviikkona 28. helmikuuta nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa järjestetään monipuolinen Monicon-tapahtuma animen, mangan, cosplayn ja aasialaisen pop-kulttuurin ystäville. Ohjelmaa suositellaan 12–29-vuotiaille. Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon, ja se on maksuton ja päihteetön.

Iltapäivän ja illan aikana nuoret pääsevät muun muassa tutustumaan ”cossaamiseen”, cosplay-maskeeraukseen ja japanilaisiin herkkuihin, viihtymään K-pop show’ssa ja diskossa sekä osallistumaan tietovisaan, pikahahmopiirroskilpailuun ja animekaraokeen. Moniconin Taidekujalla voi ihailla nuorisopalveluiden toiminnassa mukana olleiden taiteilijoiden töitä ja tehdä ostoksia.

– Moniconissa on melkeinpä runsaudenpulaa erilaisista teemaan sopivista työpajoista, esityksistä ja kilpailuista. Saimme ohjelmaa suunnitellessamme loistavia ideoita nuorilta harrastajilta ja pyrimme toteuttamaan niistä mahdollisimman monia. Nuoria on myös mukana toteuttamassa tapahtumaa, kirjastonhoitaja Liisa Hopia Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Poimintoja Moniconin ohjelmasta

Esitykset

K-pop Show 
Nuoret K-pop tanssijat nousevat lavalle Moniconissa! Esiintymässä tanssiryhmät Tymeless Crew, ZOO-WY, IX:UNE, RED MOON, UP DANCE CREW ja Pink Punk.

Jatek & Lunatar – Ccsplay-luento
Kaksi pitkän linjan cosplayharrastajaa kertoo cosplaysta yleisesti, kokemuksista harrastuksen parissa sekä cosplay-kisaamisesta. Kuulijat ovat tervetulleita myös esittämään kysymyksiä ohjelman aikana.

Okashi eli japanilaiset herkut, makeiset ja karkit  
Japanilainen ruoka susheineen ja tempuroineen tunnetaan hyvin, mutta maan monipuoliset jälkiruoat ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Miten japanilaiset mochi-kakut, jäätelöannokset ja kuohkeat leivonnaiset valmistuvat? Kirjailija-toimittaja Heikki Valkama kertoo japanilaisista herkuista ja jakaa muutaman reseptin.

Kilpailut

Zettai Daebak Quiz!  
Absoluuttinen Magee Visa on tietokilpailu, jossa voit testata itäaasialaisen kulttuurin tietämyksesi!

Pikahahmopiirros-kilpailu  
Osallistu pikahahmopiirrostyöpajaan ja suunnittele oma hahmosi mukaan kilpailuun.

Työpajat

Meemipaja 
Mitä Dio oikeasti sanoi Jotarolle? Lähesty vapaasti ja päästä sisäinen meemuilijasi valloilleen. Meemit  
pääsevät tapahtumaseinälle kaikkien ihasteltavaksi.

Aloita cossaaminen!  
Kiinnostaisiko cosplay, muttet tiedä mistä lähteä liikkeelle? Hirvittääkö materiaalien hinta? Tule kuulemaan ja keskustelemaan matalan kynnyksen cossaamisesta, kaappicossaamisesta, kierrätysmateriaalien käytöstä ja tuunauksesta.

Sukella mangan maailmaan 
Tule mukaan piirtämään oma mangatyylinen sarjakuvasi sarjakuvapajaan! Pajasta saat inspiraatiota ja opastusta oman mestariteoksesi toteuttamiseen! Työpaja järjestetään yhteistyössä Tampere Kupliin kanssa.

Muu ohjelma

Japanin kirjoitusmerkkien alkeet 
Ke ke ke ke... Tutustutaan Japanin kirjoitusmerkkeihin, kieleen ja kulttuuriin lueskelemalla mangaa.

Cosplay Disco 
Tule tanssimaan hahmoon pukeutuneena tai vaikka ihan omana itsenäsi! Musiikit soittaa Dj Cute Cheese.  Toivebiisejä voit esittää ennakkoon @monitoimitalo13 Instagramissa. Lisätietoa tulossa pian!

Animekaraoke 
Moniconin animekaraokesta löytyy muun muassa japanilaista ja korealaista musiikkia. Karaokekoppi on rakennettu äänieristettyyn studioon, joten voit laulaa yksin tai kaverien kanssa kaikessa rauhassa!

Monicon – nuorten talvilomatapahtuma
ke 28.2. klo 16–20, Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13

Tapahtuman koko ohjelma, aikataulu ja ohjeet ennakkoilmoittautumiseen


 

Lisätietoja

Milka Uusitalo
Tampereen kaupungin nuorisopalvelut Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 800 4488
Liisa Hopia
Tampereen kaupunginkirjasto Kirjastonhoitaja
Jaa sosiaalisessa mediassa