Ideakilpailulla haetaan Tampereen Keskustorille toimijaa, joka saa ihmiset viihtymään ja nauttimaan kesäpäivistä

Keskustorin kesä 2024 -ideakilpailulla haetaan toimijaa elävöittämään kaupunkikuvaa ja houkuttelemaan ihmisiä viihtymään torilla. Vuokrattavaksi tarjotaan Tampereen keskustasta, Raatihuoneen edustalta enintään 3000 neliömetrin alue. Haussa on ensisijaisesti toimija, joka vuokraa koko alueen ensi kesäksi eli 1.6.–31.8.2024. Voittaja julkistetaan maaliskuussa.

Keskustorin kesä 2024 -kilpailuehdotuksien arvioinnissa kiinnitetään huomiota siihen, että kilpailuehdotuksen tulee soveltua vuokra-alueen käyttötarkoitukseen.

Ehdotuksen toimintasuunnitelman tulee olla kattava ja soveltuva vuokra-alueelle (toiminnan kuvaus, aluesuunnitelma/layout-ehdotus, toiminnan vastuullisuus). Kriteereinä valinnassa on myös toimijan luotto- ja verovelkatiedot sekä kokemus ehdotuksen mukaisessa toiminnassa.

Jos riittävän hyviä ehdotuksia ei valitsijaraadin mielestä tule, kaupunki pidättää oikeuden olla valitsematta voittajaa.

Tule tekemään Keskustorista kesän 2024 kohokohta

Ideakilpailun ehdotuksia ja niiden liitteinä olevia toimintasuunnitelmia voi lähettää 22. helmikuuta 2024 asti sähköpostiosoitteeseen [email protected].

Samaan sähköpostiosoitteeseen voi myös lähettää lisäkysymyksiä 8. helmikuuta asti. Sekä vuokra-alueesta että ajankohdasta voi esittää toivomuksia kilpailuehdotuksessa.

Vastaukset saatuihin kysymyksiin annetaan kootusti viimeistään 13. helmikuuta. Sekä kysymykset että vastaukset julkaistaan myös kaupungin verkkosivuilla. Valitsijaraati julistaa kilpailun voittajan 12. maaliskuuta 2024. 

Vuokratavaksi tarjotun alueen vuokra riippuu voittajan toivomasta alueesta ja järjestettävän toiminnan laadusta. Esimerkiksi koko 3000 neliömetrin alue anniskelualueeksi vuokrattuna maksaa 15 000 euroa kuukaudessa, ja muussa tarkoituksessa puolet siitä. Lisäksi vuokralaisen maksettaviksi tulevat sähkö ja vesi kulutuksen mukaan.

Lisätietoja

Tanja Tiihonen
Vuokra-alueeseen liittyvät kysymykset Kiinteistöpäällikkö
Puhelin:
040 028 9161
Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Vanzo
Jaa sosiaalisessa mediassa