Tampereen kaupunki avustaa talviuintisaunoja 73 000 eurolla

Tampereella talviuinnin saunatoimintaa järjestävät Lielahden Kipinä Suomensaaren saunassa, Tampereen talviuimarit Kaupinojan saunassa, Tampereen Työväen Uimarit Rauhaniemessä sekä Uinti Tampere Kaukajärvellä. Vuonna 2024 Tampereen kaupunki avustaa talviuintisaunojen toimintaa yhteensä 73 000 eurolla.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa 24.1.2024 myönnettiin avustuksia talviuintisaunojen toimintaan seuraavasti: Lielahden Kipinälle myönnettiin avustusta 20 000 euroa, Tampereen talviuimareille 8 000 euroa, Tampereen Työväen Uimareille 10 000 euroa ja Uinti Tampereelle 35 000 euroa. Talviuinnin saunatoiminnan lisäksi Tampereen Työväen Uimarit ja Uinti Tampere ovat hoitaneet myös Rauhaniemen ja Kaukajärven uimalan uimarannat.

Vuodesta 2018 lähtien yhdistykset ovat olleet suorassa vuokrasuhteessa kaupungin kanssa ja saaneet avustusta toimintaansa. Talviuintisaunat ovat kasvattaneet suosiotaan ja niillä on merkitystä myös kaupungin elinvoiman ja matkailun kannalta. Kaupungin avustustoiminnalla mahdollistetaan talviuinnin saunatoiminnan kohtuulliset asiakasmaksut.
 

Lisätietoja

Jukka Etu-Seppälä
Liikunta- ja nuorisojohtaja
Puhelin:
050 342 2812
Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa