Kesäduuni-kampanja auttaa jälleen tamperelaisia nuoria työllistymään kesäksi

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen ja Tampereen Ohjaamon Kesäduuni-kampanja yhdistää 15–29-vuotiaat työnhakijat ja työnantajien tarjoamat kesätyöpaikat sekä tukee nuorten kesäyrittäjyyttä. Kampanjan ensimmäisessä tapahtumassa kesätyönhakijat pääsevät tutustumaan rekrytoiviin yrityksiin ja heillä avoinna oleviin kesätyöpaikkoihin paikan päällä.

Ensimmäinen Löydä Kesäduuni! -tapahtuma järjestetään 25.1.2024 kello 15.30–17.30 osoitteessa Satakunnankatu 18 A. Seuraavat tapahtumat ovat 7.3. ja 25.4. Paikalla on rekrytoivia työnantajia, jotka etsivät kesätyöntekijöitä erilaisiin tehtäviin. Nuoret saavat myös vinkkejä kesätyönhakuun sekä kesäyrittäjyyteen. Paikalla on myös CV-kuvaus. Ensimmäisen tapahtuman puhujavieraana on vaikuttaja Namikolinx.

– Tapahtumat ovat nuorelle hyvä paikka kohdata kesätyöpaikkoja tarjoavia työnantajia ja tulla osoittamaan omaa aktiivisuuttaan. Jos nuorta kiinnostaa kesäyrittäjyys, tapahtumissa saa opastusta myös kesäyrittäjyyssetelin hakemiseen. Paikalle kannattaa tulla rohkeasti ja avoimin mielin, kertoo Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen rekrytointikoordinaattori Saila Hämäläinen.

Tapahtumat ovat osa Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen Kesäduuni-kampanjaa.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja maksutonta

Kesäduuni-kampanjassa työnantajat ja nuoret kohtaavat sähköisellä Tiitus-alustalla. Alustalle pääsee ilmoittamaan ja selaamaan tavallisten kesätyöpaikkojen lisäksi myös 15–17-vuotiaille tarkoitettuja Kesätyösetelipaikkoja. Alustan käyttö on helppoa.

– Kesätyöpaikan ilmoittaminen kampanjassa on maksutonta. Autamme työnantajaa tarvittaessa kesätyönhakuprosessissa. Tarjoamalla nuorelle kesätyöpaikan, tarjoat tärkeän kokemuksen tulevaisuutta varten ja mahdollisesti myös nuoren ensimmäisen työpaikan, Saila kertoo.

Setelit ja työpajat antavat lisätukea

Kesäduuni-kampanjaan kuuluu työnhakualustan ja tapahtumien lisäksi myös Kesätyöseteli, Kesäyrittäjyysseteli ja Kesäduuniin!-työpajat.

Kesätyöseteli on työnantajalle tarkoitettu taloudellinen tuki nuoren 15–17-vuotiaan kesätyöntekijän palkkaamiskustannuksia varten. Tampereen kaupunki jakaa tänä vuonna 250 seteliä. Setelin arvo on 320 euroa, ja sitä voi hakea 1.4.–31.7.2024 välisenä aikana. Nuori ja työnantaja hakevat seteliä yhdessä ennen työsuhteen alkamista. Yksi seteli on tuki yhden nuoren palkkaamista varten. Työnantaja voi hakea enintään neljää seteliä yhden kesän aikana.

Nuorilla, joita kiinnostaa yrittäjyys, on mahdollisuus hakea kesäyrittäjyyseteliä. Setelin arvo on 350 euroa, jonka avulla voi aloittaa oman yritystoimintansa. Seteli on suunnatta 1995–2009 syntyneille tamperelaisille. Sitä voi hakea 15.4.–31.5.2024 välisenä aikana.

Tampereen Ohjaamo järjestää alkuvuodesta Kesäduuniin!-työpajoja, joissa nuori saa tukea Tiitus-profiilin luomiseen ja oman osaamisensa sanoittamiseen. Työpajoihin ilmoittaudutaan ennakkoon. Niitä järjestetään joka toinen viikko 30.1. alkaen Ohjaamon tiloissa.

Lisätietoja

Saila Hämäläinen
Rekrytointikoordin.
Puhelin:
040 806 3683
Teksti: Eveliina Vainikka
Kuvat: Hanna Kirmanen ja Eveliina Vainikka
Jaa sosiaalisessa mediassa