Virastotalon uudisosaa aletaan rakentaa kesällä

Virastotalon työmaalla ryhdytään rakentamaan alkukesän aikana Puutarhakadun puoleisen uudisosan runkoa. Keväällä tehdään ensin uudisosan rakennuspohja ja perustukset.
Virastotalon takapihalla tehdään työkoneen avulla rakentamistöitä tukiseinän ja suojahuppuisen talon välissä.
Virastotalon sisäpihalla tehtävässä pontituksessa kaivanto tuetaan tukiseinillä työtapaturmien välttämiseksi. Seinien tehtävänä on myös estää maan sortuminen kaivantoon. Ponttiseinä puretaan, kun maanalaiset rakenteet ovat valmiit.

Virastotalon maanrakennustyöt alkavat pian. Maanrakennustöitä varten alettiin viime viikolla rakentaa tukiseinäksi ponttiseinää uudisosan kohdalle virastotalon pihaan. Ponttiseinän valmistuttua puretaan vanhan matalan osan kellarikerros.

Työmaa etenee hyvin aikataulussa. Peruskorjausosan sisätöitä tehdään edelleen.

– Pakkanen ja lumi tuovat luonnollisesti haasteita rakentamiseen ja aikataulussa pysymiseen. Työmaa on osittain lämmitetty, mutta valitettavasti osassa työmaata pakkanen laskee lämpötilan lähes ulkolämpötilojen mukaiseksi, kertoo työmaainsinööri Jaakko Sirén.

Sääsuojaa puretaan osittain tammikuusta alkaen

Aleksin Kiven kadun puoleisen peruskorjausosan elementtiasennus- ja purkutyöt saadaan lähiviikkoina valmiiksi. Perusparannusosan julkisivusta tulee vesitiivis, joten sääsuojan purku voidaan aloittaa eteläpäästä tammikuun loppupuolella.

Sääsuojaa puretaan osittain julkisivun valmistumisen mukaan. Suojan ensimmäisen osan purku mahdollistaa kellarikerroksen purun uudisosan tieltä. Perusparannusosan sääsuoja puretaan kokonaan kevään aikana.

Virastotalon peruskorjaus- ja laajennustyöt valmistuvat viimeistään kesällä 2026. Aleksis Kiven kadun puolella sijaitseva kiinteistö peruskorjataan. Puutarhakadulla sijainneen matalan siiven tilalle rakennetaan viisikerroksinen uudisosa.
 

Lisätietoja

Jaakko Sirén
YIT Työmaainsinööri
Puhelin:
040 183 1365
Petri Saarinen
Tampereen tilapalvelut Hankepäällikkö
Puhelin:
040 767 1981
Teksti: Tuuli Oinonen
Kuvat: YIT
Jaa sosiaalisessa mediassa