Tampere mukaan Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptiin

Tampereen kaupunki vastaa Olympiakomitean kutsuun osallistua Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptiin. Konseptin tarkoitus on ylläpitää suomalaisten toimintakykyä liikkumisen avulla. Kyse on ennen kaikkea tottumusten ja tapojen muuttamisesta liikkumisen hyväksi.

Tampereen kaupunki ottaa vastaan Olympiakomitean kutsun lisätä kansalaisten liikkumista ja toimintakykyä. Kaupunkien ja kuntien rooli on tukea asukkaidensa hyvinvointia, mahdollistaa laadukas ja sujuva arki.

– Hyvinvoivat asukkaat ovat jokaisen elinvoimaisen kaupungin edellytys. Voimme esimerkillä ja järkevällä kaupunkisuunnittelulla tukea toimintakyvyn ylläpitoa ja kannustaa tamperelaisia liikkumaan. Ihmisten tulee saada elää mahdollisimman pitkään omannäköistänsä elämää, pormestari Kalervo Kummola sanoo.

Kaupungin tämän vuoden talousarviossa on panostuksia liikuntapalveluihin, esimerkiksi tekojää Hervantaan otettiin käyttöön, ja Lielahteen tekojää avataan tänä vuonna. Uimahalleihin tehtiin kokonaisvaltainen pääsylippu-uudistus, jonka myötä säännöllisen uintiharrastuksen hinta on huomattavasti aiempaa edullisempi. Kaupunki työnantajana kannustaa henkilöstöään liikkumisen lisäämiseen, ja henkilöstölle tarjotaan tänä vuonna esimerkiksi työsuhdepolkupyöräetuus.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii konseptin suojelijana. Tampereen kaupunki on ottanut aiemmin osaa tasavallan presidentin syntymäpäivähaasteeseen, jolla kannustetaan suomalaisia liikkumaan ja keskustelemaan kävelytempauksilla.

Presidentti Niinistö vierailee lauantaina 20.1.2024 Tampereella. Presidentti osallistuu yleisöluisteluvuoroon Sorsapuiston tekojääradalla noin klo 14.50.

Lisätietoja

Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Teksti: Neea Loimuvirta
Jaa sosiaalisessa mediassa