Pirkanmaan kirjoituskilpailu käynnistyi

Tampereen kaupunginkirjaston vuosittain järjestämä Pirkanmaan kirjoituskilpailu on käynnissä. Pirkanmaalla asuville, työskenteleville tai opiskeleville harrastajakirjoittajille tarkoitetun kilpailun osallistumisaika jatkuu helmikuun loppuun. Kilpailutöitä voi toimittaa postitse, sähköisesti ja kirjastoihin tuomalla.

Järjestyksessään jo 73. Pirkanmaan kirjoituskilpailu on käynnistynyt. Tampereen kaupunginkirjaston vuosittain järjestämään kilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta. Kilpailun palkintolautakuntaan kuuluvat vuonna 2024 toimittaja Tero Alanko, kirjailija, sanataideopettaja Päivi Haanpää, runoilija, lastenkirjailija Anna Elina Isoaro sekä kirjailija J.P. Laitinen.

Pirkanmaan kirjoituskilpailussa on kaksi sarjaa: proosa ja lyriikka. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin samanaikaisesti (kork. 10 sivua/sarja). Kummankin sarjan voittaja palkitaan toukokuussa 1000 euron rahapalkinnolla. Rahapalkintojen lisäksi jaetaan kunniamainintoja.

Osallistumisaikaa helmikuun loppuun

Pirkanmaan kirjoituskilpailuun voi jättää kilpailutöitä sähköisesti pdf-muodossa kirjoituskilpailun verkkosivuilla olevalla e-lomakkeella.

Kilpailutöitä voi toimittaa myös paperisina Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin tai postitse osoitteeseen:

Tampereen kaupunginkirjasto
Pirkanmaan kirjoituskilpailu
PL 152, 33101 Tampere

Pirkanmaan kirjoituskilpailun osallistumisaika päättyy 29.2.2024. Paperisina toimitettavat työt tulee jättää postin kuljetettavaksi tai kirjastoon helmikuun loppuun mennessä. Tekstit on kirjoitettava koneella A4-kokoisille arkeille ja varustettava nimimerkillä. Fonttikoon tulee olla vähintään 12 pt ja rivivälin 1 tai enemmän. Tekstien pituus voi olla korkeintaan 10 sivua. Lyriikkasarjassa toivotaan yksi runo/sivu -asettelua.

Paperisina toimitettaviin kilpailutöihin tulee liittää mukaan tekijän oikea nimi ja osoite erillisessä, suljetussa kuoressa. Jos kirjoittaja osallistuu molempiin sarjoihin, kilpailutyöt on lähetettävä kumpikin omissa kuorissaan. E-lomakkeella osallistujan yhteystiedot kerätään automaattisesti erikseen. Kilpailuun voi osallistua vain suomenkielisillä teksteillä.

Kilpailun tulokset julkistetaan toukokuussa pääkirjasto Metsossa. Palkitut työt julkaistaan kirjaston verkkosivuilla.

Lisätiedot, säännöt ja e-lomake

Tiedustelut: [email protected]    

Teksti: Emma Salmi
Jaa sosiaalisessa mediassa