Välityömarkkinatoimijoille suunnatun työllisyyden edistämisen kohdeavustuksen haku on avattu

Tampereen kaupungin välityömarkkinatoimijoille kohdennetun avustuksen haku on käynnissä 8.1.-26.1.2024. Avustus on tarkoitettu voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille ja yhteisöille, jotka tuottavat palveluja tamperelaisille työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille.

Tampereen kaupunki myöntää avustuksia järjestöille ja yhdistyksille, jotka tukevat tamperelaisten työllisyyden kuntakokeilun asiakkaiden työllistymistä ja ammatillisen osaamisen kehittämistä. Avustuksen tarkoituksena on lieventää valtion myöntämän työvoimapoliittisen avustuksen päättymisen vaikutuksia välityömarkkinoiden toimintaan TE-palvelu-uudistuksen siirtymävaiheessa.

Kaupunki myöntää avustuksia enintään yhteensä 400 000 euroa. Toimijakohtainen enimmäismäärä voi olla enintään 60 000 euroa. Avustus on aina osarahoitus ja avustuksen saajalla on oltava myös omaa varainhankintaa toiminnan järjestämiseksi.

Avustusta voidaan myöntää toimintaan, joka tähtää tamperelaisten työllisyyden kuntakokeilun asiakkaiden työllistymiseen ja ammatillisen osaamisen kehittämiseen sekä edistää asiakkaiden sijoittumista avoimille työmarkkinoille. Avustettavan toiminnan tulee olla Tampereen strategian 2030 mukaista. Avustukset kohdentuvat ensisijaisesti toiminnasta aiheutuviin palkkakustannuksiin.

Avustusta ei kuitenkaan myönnetä päällekkäin työllisyyspoliittisen avustuksen kanssa. Toimijat, joilla työllisyyspoliittinen avustus päättyy 31.8.2024, voivat hakea avustusta 1.9.2024-31.3.2025 väliselle ajalle. Myöskään Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksen saajille ei myönnetä avustusta.

Hakeminen  

Haku avautuu 8.1.2024 Tampereen kaupungin verkkosivuilla ja päättyy 26.1.2024. Avustusta haetaan erillisellä sähköisellä lomakkeella.

Avustuksen myöntämisestä päättää elinvoima- ja osaamislautakunta. Hakijalle ilmoitetaan päätöksestä sähköpostitse. Avustuksen saajan sitoutuu raportoimaan rahoituksen käytöstä ja toiminnan tuloksista rahoittajan oheistuksen mukaisesti sekä keräämään kirjallisen asiakaspalautteen.

Avustuksesta järjestetään Teamsin välityksellä info- ja keskustelutilaisuus keskiviikkona 10.1.2024, kello 15.00–16.00. Voit osallistua infotilaisuuteen oheisen Teams-linkin kautta.

Lisätietoja

Tommi Eskonen
Työllistymisen monialaisen tuen palvelujen johtaja
Puhelin:
050 361 1052
Lilli Tolvila
Kehittämiskoordinaattori
Puhelin:
040 352 2550
Jaa sosiaalisessa mediassa