Messukylän uusi päiväkoti avaa ovensa

Messukylän uusi päiväkoti otetaan käyttöön maanantaina 8.1.2024. Uusi talo on suunniteltu kaikkiaan 160 lapselle. Tiloihin mahtuu kaikkiaan kahdeksan varhaiskasvatusryhmää.
Päiväkodin työntekijä asettelee tuoleja pöydän ympärille sini-valkoisin värein maalatussa tilassa.
Messukylän uuden päiväkodin tilat ovat valoisat, ja maisema pääsee hyvin esiin talon suurista ikkunoista. Karoliina Viitaniemi valmistelee tilojen käyttöönottoa.

Uusi, kaksikerroksinen päiväkoti sijaitsee Messukylänkadun ja Kyläojankadun risteyksessä. Päiväkoti ja sen piha-alue rajautuvat idässä Messukylän koulun pihaan. Päiväkotiryhmien sisäänkäynnit sijaitsevat pihan puolella. Iltakäytön sisäänkäynti tiloihin on Messukylänkadun puolelta.

Piha-alue on suunniteltu esteettömäksi ja rajattu aidalla. Asemakaavassa on määritelty suojeltavia puita, jotka on otettu huomioon pihan suunnittelussa. Uuden rakennuksen tiloja voi muokata erilaisten käyttötarpeiden mukaan.

- Haluamme Messukylän päiväkodissa korostaa ilmaisun monia muotoja. Niitä voidaan toteuttaa muun muassa kulttuurin, taidekasvatuksen, musiikin ja liikunnan keinoin, ja tarjota lapsille luovuuden ja itsensä toteuttamisen mahdollisuuksia, kertoo varhaiskasvatusyksikön johtaja Minna Hietala.

Uuden päiväkodin käyttöönoton myötä Messukylän vanhan päiväkodin toiminta päättyy. Turtolan päiväkoti jatkaa toimintaansa alueella normaaliin tapaan.

Messukylän uusi päiväkoti palvelee koillisen alueen lisäksi myös muita perheitä. Päiväkotiin on hyvät julkisen liikenteen ja kevyen liikenteen kulkuyhteydet.
 

Lisätietoja

Minna Hietala
Varhaiskasvatusyksikön johtaja
Puhelin:
040 355 1327
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa