Tampereen kaupungin yleisavustukset ja taiteilijoiden apurahat haettavina – infotilaisuus 9.1. klo 17.30 

Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan yleisavustukset vuodelle 2024 ovat parhaillaan haettavina. Hakuaika on 2.-31.1.2024. Samaan aikaan ovat haettavina myös ammattitaiteilijoiden apurahat.

Tampereen kaupungin yleisavustusta hakeville järjestetään avustusinfo tiistaina 9.1.2024 klo 17.30–19.00 pääkirjasto Metson Lehmus-salissa sekä etänä Teamsilla. Etätilaisuuden linkki julkaistaan sivulla www.tampere.fi/avustukset. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Infotilaisuudessa kerrotaan yleisavustusten hakemisesta ja myöntämisperusteista. Infon jälkeen tilaisuus jatkuu avustusklinikalla, jossa hakijat voivat kysyä tarkemmin omista avustuskokonaisuuksistaan niistä vastaavilta valmistelijoilta. 

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalta ovat haettavina seuraavat yleisavustukset: kulttuuri- ja taideyhteisöjen, kulttuuriharrastustoimintaa järjestävien yhteisöjen, kulttuurivähemmistöjen, liikunnan, soveltavan liikunnan, perheitä tukevan työn, nuorisoyhdistysten, kaupunginosatoiminnan, hyvinvoinnin edistämisen ja ehkäisevän päihdetyön ja ikäihmisten hyvinvoinnin edistämisen yleisavustukset.
Yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaostolta haettavina ovat eläinsuojelutyön yleisavustukset.

Yleisavustusta voidaan myöntää yhdistyksille tai yhteisöille, jotka ovat toimineet vähintään yhden kalenterivuoden ennen avustuksen hakua ja jotka ovat rekisteröityjä tai todistettavasti jättäneet rekisteröintihakemuksensa. Toiminnan kulut tulee voida todentaa yhdistysten kirjanpidosta. Mikäli avustukselle on asetettu erityisiä ehtoja, ne on kirjattu avustuskokonaisuuskohtaisiin myöntöperusteisiin.

Yleisavustusta haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.tampere.fi/avustukset. Myös liitteet toimitetaan sähköisellä hakemuksella. Tarvittaessa paperiset liitteet voi toimittaa kaupungin kirjaamoon. Hakemus tulee toimittaa liitteineen 31.1.2024 kello 15.45 mennessä. Myöhässä saapuneet hakemukset jätetään käsittelemättä.

Ammattitaiteilijoiden apurahat visuaalisten taiteiden tekijöille ja lastenkulttuuriin

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan myöntämät ammattitaiteilijoiden apurahat vuodelle 2024 ovat haettavina  2.1.- 31.1.2024. Hakemukset tulee toimittaa liitteineen 31.1. klo 15.45 mennessä.

Apurahat ovat pienimuotoisia kannustusapurahoja, joiden tavoitteena on tukea työskentelyä taiteen parissa. Vuonna 2024 apurahoja myönnetään visuaalisten taiteiden eli kuvataiteen, valo- ja elokuvataiteen, rakennustaiteen ja taideteollisuuden sekä lastenkulttuurin aloilla toimiville taiteilijoille. 

Ammattitaitelijoiden apurahoja voivat hakea ammattitaiteilijoina työskentelevät, Tampereella kirjoilla olevat yksityishenkilöt. Työskentelyn taiteen parissa ei edellytetä olevan päätoimista, apurahalla ei kuitenkaan tueta harrastustoimintaa. Apurahaa ei myöskään myönnetä ryhmille tai yhteisöille eikä hakijoille, joille Tampereen kaupunki on myöntänyt ammattitaiteilijoiden stipendin edeltävän kahden vuoden aikana.

Ammattitaiteilijoiden apurahoja voidaan myöntää taiteelliseen työskentelyyn, näyttelykustannuksiin tai jatkokoulutukseen. Apuraha on muodoltaan kannustusraha, joka ei edellytä työskentelyä muusta ansiotyöstä vapaana.

Apurahaa haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.tampere.fi/avustukset.

Ammattitaiteilijoiden apurahoista päättää kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta. Apurahojen saajat julkistetaan palkitsemistilaisuudessa huhti–toukokuussa.

Lisätietoja

Venla Moisala
Suunnittelija
Puhelin:
040 800 4836
Elina Alatalo
Ammattitaiteilijoiden apurahat Koordinaattori
Puhelin:
040 146 1239
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa